Фабрику "Юнайтед Табако" податківці називають найбільшим виробником контрафактних сигарет в Україні – журналіст

10 серпня 2021, 16:31оновлено 31 серпня 2021, 22:29
З 5 серпня співробітники ДФС зі спецтехнікою проводять обшуки у приміщеннях "Юнайтед Табако".
сигарети, куріння
ілюстрація REUTERS

Обшуки в Жовтоводській фірмі "Юнайтед Табако" — це спроба ліквідувати найбільше в історії України виробництво контрафактних сигарет, а не тиск на бізнес.

Про це у Facebook передає журналіст Сергій Іванов.

З 5 серпня співробітники ДФС зі спецтехнікою проводять обшуки у приміщеннях "Юнайтед Табако". Фірму підозрюють у промисловому виробництві контрафакту: 90 тонн тютюнових виробів без акцизних марок можуть бути вилучені. Дії правоохоронців блокують "агресивні молоді люди", контролюють під'їзди до фабрики та кидають металевих "їжаків" під колеса їхніх автомобілів.

відео дня

Нагадаємо, що ще у 2018 році журналісти програми "Схеми" опублікували розслідування з результатами експертизи, згідно з якою з 8 пачок сигарет "Юнайтед Табако" тільки на одній була наклеєна оригінальна акцизна марка. Повторну експертизу в червні 2021 року замовили журналісти 5 каналу: підроблені акцизні марки були наклеєні на 8 з 11 пачок сигарет вироблених в Жовтих Водах.

"Вчора вночі перелякані обшуками ДФС королі контрафактного "тютюну" з Жовтих Вод опублікували у своєму фейсбуці пост: "Працівники Жовтоводської тютюнової фабрики травмовані і позбавлені роботи etc". Виникає питання: шановні, а чому ви не турбувалися про долю цих людей, коли робили їх співучасниками своїх злочинів, примушуючи виробляти контрафакт, клеїти "ліві" марки? Або ви вважаєте, що співучасть у тяжкому злочині - менш травматичний досвід, ніж відповідальність за нього?".

Як пише Сергій Іванов, на легальному виробництві не може бути "лівих" ліній, які не стоять на обліку, підроблених акцизних марок і тонн контрафактних сигарет під брендами Marlboro, L&M, Jin Ling, Bond, Compliment.

"Ви ("Юнайтед Табако — ред.) реально поставили історичний рекорд у своїй галузі-податківці називають вас найбільшим виробником контрафактних сигарет в Україні. Як так вийшло, що ви замутили нелегальне виробництво нечуваних масштабів, якого не могли уявити навіть у 90-х? Сотні мільйонів несплачених податків - це як? Випадково вийшло? Дайте публічну і зрозумілу відповідь і не задурюйте людей", - пише журналіст.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти