Експерти розкрили імовірну зброю, якою знищили три новітніх російських Су

23 грудня 2023, 05:10
Су-34 є дуже зручною ціллю для цього виду озброєння, зауважують аналітики.
Експерти розкрили імовірну зброю, якою знищили три новітніх російських Су
ЗСУ знищили три російські бомбардувальники Су-34 / Колаж Главреда. Фото: Telegram Цаплієнка, Вікіпедія

Найімовірніше, три російські бомбардувальники Су-34 було уражено ЗРК Patriot, вважають експерти Defense Express. Цю ж версію раніше порушували російські "воєнкори".

Аналітики нагадують, що Україна уже використовувала американську установку на передовій - коли 13 травня у Брянській області під вогонь невідомого ЗРК потрапили одразу два Су та рідкісні вертольоти РЕБ Мі-8МТПР-1.

Однак тепер використання Patriot проти російської тактичної авіації перевищило минуле досягнення, підкреслюють експерти.

відео дня

"Чим саме було збито ці літаки не повідомляється, але цілком логічно припустити, що на цей раз також був використаний "кочуючий" Patriot, який з ракетами GEM-T має можливість знищувати аеродинамічні цілі на дальності до 160 км", - пояснюють фахівці.

За їхніми словами, такого запасу дальності цілком достатньо для того, щоб розмістити його на хоч й умовній, але відносно безпечній дальності від лінії фронту та реалізувати збиття ворожої авіації.

"При цьому, якщо мова йде про Су-34, то скоріш за все вони несли бомби з комплектом УМПК. У цьому випадку вони здійснюють висотний політ до рубежу скидання у районі 60-70 км від лінії фронту", - вважають аналітики.

Для Patriot такі літаки є доволі зручною ціллю, зазначають експерти, але у будь-якому випадку це більш ніж ризикована операція з розташуванням вкрай коштовного ЗРК у прифронтовій зоні.

ЗСУ знищили три російські бомбардувальники Су-34

Командувач Повітряними силами України Микола Олещук заявив, що це сталося на південному напрямку. Інших деталей він не надав. Офіційно російська влада про втрати бомбардувальників не повідомляла.

Згідно з даними ГУР, в результаті знищення на південному напрямку трьох російських винищувачів-бомбардувальників Су-34 ліквідовані і кілька окупантів РФ. Разом з тим не уточнюється, чи йде мова в цьому випадку про ліквідацію військових пілотів РФ. Вказується, що літаки було збито над територією, яку контролюють росіяни.

У деяких російських телеграм-каналах з'явилась версія, що літаки було збито системою Patriot, коли ті виконували політ для бомбардування українського плацдарму в районі Кринок в Херсонській області.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти