Експерт про нові подробиці спецоперації СБУ: Зламали логістику ворога

25 листопада 2023, 13:50
42
Росія, яка вважала себе господарем в регіоні, зараз не контролює ситуацію на морі.
міст

Підриви Службою безпеки України Кримського мосту значно ускладнили всю логістику ворога, росіяни досі змушені перевозити боєприпаси і техніку поромами. Про це пише політолог, депутат 8 скликання Олександр Черненко, аналізуючи документальний фільм "1+1 Україна" про спецоперації СБУ на Кримському мосту.

Черненко акцентує, що боєприпаси зараз неможливо перевозити ні вантажівками, ні залізницею. "Підриви мосту стали ляпасами путіну. Які, до того ж, зламали всю логістику ворога. І це історія не про минуле, а про сьогоднішній день. Міст, як військовий логістичний об’єкт, фактично знищено Службою", - підкреслює екс-нардеп.

"Головний акцент стрічки – на атаці морськими дронами "Sea baby", яка відбулася у липні 2023 року. "Морський Малюк" — це не просто військово-морський дрон, а багатоцільова платформа, яку сьогодні активно використовують для різних завдань. Маємо багато успішних прикладів її застосування, зокрема, проти кораблів Чорноморського флоту рф", - вважає експерт.

Політолог наголошує, що росія, яка вважала себе господарем в регіоні, зараз не контролює ситуацію на морі і фактично вимушена була відвести значну частину кораблів Чорноморського флоту з окупованої частини України. "Це один з результатів тих перетворень, які провів Малюк, очоливши СБУ: унікальний приклад, коли українська зброя, розроблена і виготовлена в Україні, змінили ситуацію на болі бою", - резюмує Черненко.

Нагадаємо, раніше голова СБУ Василь Малюк розповів у першій серії циклу документальних фільмів "СБУ. Спецоперації перемоги", що успішне використання морських дронів суттєво змінило не лише підхід до військово-морських операцій, а й філософію війни загалом. "Це не тільки мої слова. Це думка усіх наших західних партнерів, військових моряків, очільників спецслужб", — сказав Малюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти