Екс-голові податкової оголосили про підозру через мільярдну угоду

20 жовтня 2020, 21:05оновлено 20 жовтня 2020, 23:02
Підозру колишньому чиновнику було оголошено за частиною 2 статті 364 КК України.
Податковий
Екс-голові податкової винесли підозру через мільярдну угоду / УНІАН

Екс-керівнику Держподаткової служби повідомили про підозру. Колишнього чиновника звинувачують у зловживанні владою та службовим становищем, внаслідок чого держава недоотримала понад 2 млрд гривень до бюджету.

Про це у вівторок, 20 жовтня нинішнього року, повідомляють співробітники Офісу генерального прокурора. Досудовим розслідуванням було встановлено, що екс-керівник податкової незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2,246 млрд гривень.

Як повідомляють в ОГП, за допомогою даного документа Офіс великих платників податків Держподаткової служби була донарахована рентна плата за використання надрами одному з найбільших металургійних комбінатів України.

відео дня

Підозру колишньому чиновнику було оголошено за частиною 2 статті 364 КК України. У відомстві не уточнили, про кого саме йде мова, але, можна припустити, що, ймовірно, мова йде про колишнього керівника Держподаткової служби Сергія Верланова.

Крім того, правоохоронці зазначають, що підозрюють колишнє керівництво ДПС у "кришуванні" конвертаційно-фінансових центрів, у зв'язку з чим було проведено понад сто обшуків у різних регіонах України.

читайте такожЧому повальна корупція в Україні невикорінна

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • На позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України 24 квітня були звільнено голову Державної податкової служби Сергія Верланова і керівника Державної митної служби Максима Нефьодова.
  • Роберт Зелді, Денис Шендрик і Сергій Пєтухов. З посади заступника Голови Державної фіскальної служби звільнено Дмитра Венциковського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти