Двоє українських дипломатів "погоріли" на контрабанді та корупції

1 березня 2021, 10:07
Співробітники посольства намагалися вивезти з України до Польщі велику кількість валюти, золота та контрабандних сигарет.
МЗС України
Кулеба терміново відкликав до Києва двох дипломатів / УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відкликав двох співробітників українського посольства в Польщі через підозру в корупції.

Співробітників українського посольства спіймали "на гарячому" на кордоні в неділю, 28 лютого. У службовому авто вони намагалися вивезти з України до Польщі велику кількість валюти, золота та контрабандних сигарет. Про це Кулеба повідомив на сторінці у Facebook.

"Випадок для МЗС кричущий. Переконаний, важливо виносити такі випадки назовні, робити їх публічними. Треба зламати ганебний підхід "не виносити сміття з хати". Його якраз треба виносити. Інакше будемо жити в смітті", - написав міністр.

відео дня

У зв'язку з інцидентом Кулеба ухвалив три рішення:

  • Обох співробітників відкликали з довгострокового закордонного відрядження. Їхня робота в посольстві завершилася. У найближчі кілька годин планують завершити всі формальності з цього питання.
  • Проти обох співробітників почнуть дисциплінарне розслідування щодо виявлених фактів. Кулеба пообіцяв, що розслідування буде ретельним і швидким.
  • МЗС буде повністю взаємодіяти з правоохоронними органами.

"Корупція є всюди, де є люди. Різниця лише в тому, терплять її чи ні. У МЗС - ні. Я ніколи не буду покривати негідників, які думають, що можуть використовувати дипломатичний статус не для служіння державі та людям, а для особистого незаконного збагачення", - додав глава МЗС України.

Двоє українських дипломатів 'погоріли' на контрабанді та корупції

Нагадаємо:

  • Співробітники польської прикордонної служби виявили на ділянці кордону з Україною дельтаплан та його 44-річного українського пілота-контрабандиста. У чоловіка прикордонники виявили контрабандний товар на величезну суму.
  • Правоохоронні органи викрили масштабну схему контрабанди тютюнових виробів в Україну з окупованої території Донецької області.
  • Відомо, що переправляти товар через кордон контрабандистам допомагали військовослужбовці ЗСУ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти