"Начитані люди": Малюська захотів взяти на роботу вбивць з в'язниці

25 квітня 2020, 14:09
Міністр юстиції заявив, що з ув'язненими можна спілкуватися про безліч різних речей.
Денис Малюська
Денис Малюська хоче взяти на роботу вбивць / УНІАН

Міністр юстиції України Денис Малюська відзначився гучною заявою щодо засуджених до довічного ув'язнення.

Зокрема, міністр підтримав ідею випустити на волю частину ув'язнених під час пандемії, назвав засуджених до довічного ув'язнення найінтелігентнішою, найцікавішою і найбільш адекватною категорією засуджених і заявив, що готовий був би взяти таких людей на роботу.

"Величезна кількість "довічників" вкрай стримані, розумні, інтелігентні, начитані люди. Класичний приклад — це коли людина в 19-20 років повернулася з армії, молода-зелена...У когось в банді у складі була, когось вбили з групи таких же. Це було в 1989-1990-1991 роках. Зараз 2020-й. Вони сидять десятки років. Це люди, яким зараз вже 40-50 років. Вони навіть особливо не пам'ятають те своє життя. Це абсолютно, принципово інші люди, не такі, якими вони потрапили в тюрму. Я таких готовий брати на роботу. З ними можна спілкуватися про безліч різних речей. Вони охайні, обережні і не бачили іншого світу. Це жахливо", - розповів Малюська в інтерв'ю Радіо НВ.

За словами міністра, потрібно, щоб суспільство зрозуміло, що це безпечно, ці люди адекватні, їх можна поетапно, вибірково, після ретельного аналізу психологів "поступово випускати, і немає сенсу витрачати бюджетні кошти на їх утримання".

Відзначимо, в коментарях під відео на адресу міністра посипалися неприємні слова.

"Враження, що інтерв'ю дає не зовсім адекватний, а точніше-дебіл...)))", - пише якийсь Ігор.

"СМЕРТНА КАРА ! Вбивцям смертна кара. Ґвалтівникам кастрація. Злодіям, торговцям наркотиків клеймо на лобі. Міністр Ви в своєму розумі, що Ви несете? 31.50 - Міністр юстиції готовий брати вбивць на роботу", - додав Сергій Сторожук.

"Ну, то що зелені все дебіли поголовно - це вже ні в кого не викликає сумніву ВІП камери - це вони про майбутнє думають? Ну ну. цього малюська на месячішко в камеру до інтелігентних і начитаних. Просто цікаво, як скоро він кукурікати почне І так, особисто я проти довічного. Відібрав у людини незаслужено життя - слідом вали. Якого хріна я повинен цю тварину за свої податки утримувати довічно? ", - додав Щедрін Віталій.

читайте також"Дурний вигляд на фото": Малюська привітав з 8 березняНагадаємо, раніше міністр юстиції Денис Малюська підтримав ідею оголошення в Україні амністії засудженим у зв'язку з оголошеним у країні карантином через коронавірус.

Як підкреслив він у своєму Facebook, мова повинна йти не про масове звільнення ув'язнених, а про "обмежену і обґрунтовану кількість".

Він звернув увагу на те, що масова амністія може спричинити за собою збільшення хворих коронавірусною інфекцією, так і суттєво погіршити криміногенну ситуацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти