Українським зекам світить амністія через карантин: кого звільнять

8 квітня 2020, 12:15оновлено 8 квітня 2020, 14:54
Денис Малюська анонсував законопроект про амністію.
декриміналізація, решітка, в'язниця
Денис Малюська анонсував законопроект про амністію

Міністр юстиції Денис Малюська підтримав ідею оголошення в Україні амністії засуджених у зв'язку з оголошеним у країні карантином через коронавірус.

Як підкреслив він у своєму Facebook, мова повинна йти не про масове звільнення ув'язнених, а про "обмежену і обґрунтовану кількість".

"Мова повинна йти тільки про тих, хто не представляє небезпеки для суспільства... Зараз країна знаходиться на карантині. Люди в основному сидять по домівках і живуть за рахунок заощаджень. Вкрай мало засуджених, які можуть вийти на свободу, і після цього зможуть жити в своїй квартирі або будинку за рахунок якихось заощаджень", — зазначив глава Мін'юсту.

відео дня

Він звернув увагу на те, що масова амністія може спричинити збільшення хворих коронавірусною інфекцією і суттєво погіршити криміногенну ситуацію.

читайте також"Довбо*б, коронавірус в голову вдарив": фото Малюськи розлютило Мережу

"Тому ми підтримуємо продумані заходи — законопроект про амністію, який дозволить вийти на свободу близько 900 засудженим, і ініціюємо зміни в законодавство, які дозволять суттєво зменшити кількість нових людей, які спрямовуються в СІЗО або установи відбування покарань", — додав Малюська.

Українським зекам світить амністія через карантин: кого звільнять

Нагадаємо, в Україні на ранок 8 квітня зафіксовано 1668 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 52 летальних, 35 пацієнтів одужали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти