"Справу Ан-26 не вдасться зам'яти": Зеленський прокоментував розслідування катастрофи​

19 грудня 2020, 00:22оновлено 19 грудня 2020, 01:02
Президент запевнив, що всі винні у трагедії понесуть відповідальність.
'Справу Ан-26 не вдасться зам'яти': Зеленський прокоментував розслідування катастрофи​
Зеленський висловився щодо катастрофи літака Ан-26 / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський відреагував на просування в розслідуванні катастрофи військового літака Ан-26 в Чугуєві. Зеленський пообіцяв, що до відповідальності будуть притягнуті всі винні.

За словами Зеленського, спустити справу "на гальмах " не вдасться.

"Цю справу не вдасться зам'яти або спустити на гальмах. Ніхто не уникне відповідальності. Вже є перші результати", - сказав Володимир Зеленський у відеозверненні, яке опублікував Офіс президента.​

За його словами, слідство у справі авіакатастрофи під Чугуєвим істотно просунулося вперед. І закликав українців стежити за останніми новинами.

Зазначимо, голова відділу Головного слідчого управління ДБР Вадим Приймачо, 18 грудня повідомив, що головною причиною катастрофи літака Ан-26 під Чугуєвом стала помилка командира при відсутності контролю з боку керівництва управління польотами.

Катастрофа Ан-26 - про що раніше повідомляв Главред:

  • Увечері 25 вересня в Харківській області поблизу міста Чугуїв потерпів крах військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб - військові льотчики та курсанти університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.
  • Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст.416 Кримінального кодексу України).
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти