"Меркель хабарів не брала": Клімкін прокоментував скандальну заяву Жванії

22 липня 2020, 16:29
Колишній міністр закордонних справ України назвав смішним "викриття" Жванії.
Клімкін
Клімкін прокоментував заяву Жванії щодо хабаря / УНІАН

Ексочільник МЗС України Павло Клімкін спростував заяву Давида Жванії про те, що він брав участь у передачі 5 мільйонів євро високопоставленому єврочиновнику за підтримку Петра Порошенка як кандидата в президенти України з боку Євросоюзу.

Про це Жванія розповів у коментарі "Українській правді".

"Що ж там коментувати – по-моєму, це доволі смішно. По-перше, ніхто в Європі не втручається у справи інших держав. Речі такого політичного масштабу якщо і розглядаються – то розглядаються на рівні канцлера. Звичайно, Меркель ніякого хабаря не брала, а я ніякого хабаря не передавав", - сказав колишній міністр закордонних справ.

За його словами, важко уявити, щоб Меркель брала хабарі.

"Ви можете уявити, що хтось Меркель передає хабар? А реально такі речі можуть вирішуватися виключно на такому рівні – якщо мова йде про Берлін, то я вважаю, що це натяк на Меркель… Я вважаю, що тут і коментувати не варто. Я не знаю, це частина внутрішньої історії чи російської історії – запитайте пана Жванію, він має коментувати. Меркель хабарів не бере, я хабарів не передаю", - додав Клімкін.

читайте також"Обнулення Путіна": Клімкін назвав сигналом для Росії новий статус України в НАТОНагадаємо, раніше колишній парламентарій і соратник Порошенка Давид Жванія заявив, що у 2014 році він разом з послом України в Німеччині Павлом Клімкиним брав участь у передачі хабара у розмірі 5 мільйонів євро одному з чиновників в ФРН з метою підтримки кандидатури Петра Порошенка на посаду українського президента.

Про це він розповів у своєму відеозверненні, опублікованому на Youtube.

Як стверджує Жванія, особисто він і Павло Клімкін передавали 5 мільйонів євро одному з високих чиновників в Німеччині. Цієї суми мало вистачити для того, щоб Євросоюз підтримав кандидатуру Петра Порошенка на президентський пост.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти