Це не просто судно: розкрито значення втрати для росіян ще одного корабля

21 квітня 2024, 21:58
1521
У росіян останніми днями спостерігаються чергові втрати у кораблях.
Це не просто судно: розкрито значення втрати для росіян ще одного корабля
Україна продовжує завдавати ударів по ЧФ Росії / Колаж Главреда. Фото: Фейсбук Івана Киричевського

Підбите Україною судно росіян "Коммуна" виконувало пошуково-рятувальні місії. Для окупантів це дефіцитний корабель, вважає аналітик Defense Express Іван Киричевський.

"Це не просто судно, яке до цього моменту було найстарішою у світі плаводиницею військового призначення. "Коммуна" відрізняється також і специфічною конструкцією – це катамаран із довжиною корпусу майже 100 метрів та водозаміщенням 3000 тон", - розповів про характеристики "Коммуни" Киричевський.

Експерт наголосив, що "Коммуна" була пошуково-рятувальним судном саме для підводних човнів.

відео дня

Киричевський повʼязує нещодавні атаки на Чорноморський флот росіян з анонсованим раніше пакетом допомоги від Швеції з морськими торпедами і мінами.

Хто такий Іван Киричевський

Іван Киричевський – журналіст, експерт Defense Express. Висвітлює теми українсько-російських відносин, ситуації у Білорусі, Польщі, Азербайджані, Вірменії та інших країнах.

Коммуна - що відомо про ураження судна

У неділю вранці, 21 квітня, в окупованому Криму прогриміли нові вибухи. Окупанти хвалилися, що їм вдалося відбити атаку на один корабель.

Водночас партизани писали, що у ворога нібито є ліквідовані і "трьохсоті" серед живої сили, на що вказувала активність у тому районі "швидких".

За словами речника ВМСУ, росіяни продовжують прикривати свої бойові одиниці суднами забезпечення зі складу чорноморського флоту. Україна анонсувала удари по ворогу на півострові.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти