Колишній глава розвідки України оцінив шанси на військовий напад Росії

27 лютого 2021, 03:36
НАТО і Україна готові до протидії військовим операціям Росії, вважає Микола Маломуж.
НАТО
Заява розвідки Естонії - це попередження від НАТО, - військовий експерт / УНІАН

Заява розвідки Естонії про можливу реалізацію військової операції Росії проти України та країн Балтії є сигналом від Північноатлантичного альянсу. Однак це лише сценарій і навряд чи російська держава реалізує його найближчими роками. У НАТО швидше за все хотіли продемонструвати готовність протистояти загрозам Москви, заявив в ефірі телеканалу Україна 24 колишній голова української Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Він вважає, що Естонію на оприлюднення звіту про можливі плани Росії уповноважило НАТО. Однак потенційні військові операції РФ проти України, або ж Латвії, Литви та Естонії – це тільки сценарій, який навряд чи буде реалізований Москвою найближчими місяцями або роками. Причиною тому є готовність Альянсу протистояти таким загрозам.читайте такожРосія у ООН вибухнула заявами, звинувативши Україну в окупації своїх територій

"Надзвичайно потужно відпрацьована нова модель протидії Росії країнами НАТО. Новий президент США і лідери країн Євросоюзу на Мюнхенській конференції погодили позицію посилити оборонну складову НАТО, Європейського Союзу. Президент США Байден сказав - ми будемо згідно 5 статті Статуту НАТО діяти на будь-які локальні агресії, середнього рівня або масштабні щодо країн-учасниць. Розвідка Естонії озвучила цей сценарій як попередження, що вони готові протидіяти", - сказав Маломуж, зазначивши, що про російські плани відомо всім на Заході і в Україні. Київ також готовий до військових операцій Москви.

Також він підкреслив, що посилення позицій Росії у Білорусі з метою тиску на Україну буде дуже серйозним. Однак навряд чи росіяни найближчим часом готуються до військових операцій.

Військова агресія Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти