Після скандалу: Зеленський представив Андрія Гнатова військовим на Донеччині

26 червня 2024, 11:12оновлено 26 червня, 17:08
461
Президент України провів на Донеччині нараду щодо безпеки та підтримки людей та представив нового командувача Об’єднаних сил генерала Андрія Гнатова.
Після скандалу: Зеленський представив Андрія Гнатова військовим на Донеччині
Зеленський представив Андрія Гнатова військовим на Донеччині / колаж: Главред, фото: Офіс президента, Вікіпедія

Президент України Володимир Зеленський відвідав Донеччину, де представив нового командувача Об’єднаних сил генерала Андрія Гнатова. Про це Зеленський повідомив у Telegram.

"Почав цей день на Донеччині. Разом із нашими воїнами, разом із Головкомом Сирським та новим командувачем Об’єднаних сил генералом Гнатовим. Представив сьогодні офіційно Андрія Гнатова всім, хто відповідає за оборону на Донеччині. Ця людина молода, але знання фронту та досвід у нього саме такий, як потрібні. Завдання для генерала Гнатова очевидне – знищувати окупанта та берегти якнайбільше життів наших воїнів", - наголосив президент.

відео дня

Він зазначив, що разом із Главкомом вони заслухали доповіді безпосередньо з позицій.

"Був радий особисто побачити і подякувати нашій 110-й бригаді та 47-й бригаді – абсолютно героїчні, результативні хлопці. Подякував і нашим бойовим медикам", - продовжує Зеленський.

Також зазначається, що президент України провів на Донеччині нараду щодо безпеки та підтримки людей.

"Детальна нарада. Багато питань. І щодо забезпечення життя – вода, соціальні питання, евакуація, і щодо допомоги обороні, і щодо відновлення житла. Вдячний кожному, хто все робить, щоб наша Донеччина вистояла", - підкреслив він.

Володимир Зеленський також наголосив, що буде окрема розмова в Києві, зокрема з урядовцями, які повинні бути і в Донеччині, і в інших місцях поблизу фронту – у складних громадах, де людям потрібні негайні рішення. Рішення, яких просто із Києва не видно.

Він додав, що був здивований, що деякі профільні урядовці не були поблизу фронту по пів року і більше.

"Буду робити щодо них відповідні висновки", - підсумував Зеленський.

Дивіться відеозвернення Володимира Зеленського:

Після скандалу: Зеленський представив Андрія Гнатова військовим на Донеччині

Що відомо про Андрія Гнатова?

Андрій Вікторович Гнатов — український офіцер, бригадний генерал, Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України.

27 липня 2022 року був нагороджений Хрестом бойових заслуг — за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу, вірність військовій присязі, пише Вікіпедія.

Заміна Юрія Содоля на Андрія Гнатова - що відомо про гучний скандал

Раніше, начальник штабу бригади "Азов" НГУ Богдан Кротевич подав заяву до ДБР з вимогою розслідувати дії одного генерала. "Тавр" не назвав прізвища генерала, щодо якого вимагає розслідування, однак додав, що той "вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал".

Українська правда, посилаючись на джерела, писала, що ідеться про командувача Обʼєднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

Кротевич звинувачував генерала у перевищенні службових повноважень та некомпетентному командуванні військами, що призвело до втрат великої частини території України, і просить перевірити командувача на факт співпраці з ворогом. Начштабу "Азова" також висловив готовність свідчити у справі.

До цього Стерненко звинувачував Содоля у неналежному забезпеченні бійців ЗСУ, які билися у Кринках, що призвело до втрат.

24 червня президент Володимир Зеленський повідомив у своєму відеозверненні про рішення замінити командувача Обʼєднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти