Україна повернула з російського полону майже півсотню захисників

26 квітня 2023, 16:44оновлено 26 квітня 2023, 17:53
Під час чергового обміну військовополоненими додому повернулися 44 українці, з яких 42 військовослужбовця і двоє цивільних.
Украинские военные, обмен военнопленными
Україна повернула з російського полону майже півсотню захисників/ Telegram Андрій Єрмак

Україна під час чергового обміну військовополоненими повернула з російського полону 44 українця. Серед них 42 – військовослужбовці, з яких 36 рядових та шестеро офіцерів.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram у середу, 26 квітня. Він зазначає, що воїни протистояли російським загарбникам на сході та півдні нашої держави.

"Це військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки. Люди захищали Маріуполь, "Азовсталь", Херсонщину, билися з ворогом на сході", – написав Єрмак.

Також він повідомив, що серед українців, які повернулися з російського полону, є двоє цивільних.

За словами голови ОП, серед звільнених є поранені, яких російські окупанти катували у полоні. Також є двоє чоловіків, дружин яких раніше звільнили з полону.

"Наша команда, Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими, продовжуємо виконувати задачу президента Володимира Зеленського, яка звучала чітко: "повернути додому всіх". Сила держави вимірюється тим, як вона цінує своїх людей. Наш принцип – українці є найвищою цінністю. Повернемо всіх!", – додав Єрмак.

Обмін полоненими між Україною та РФ

Нагадаємо, 4 лютого закінчився новий етап обміну полоненими між Україною і російськими агресорами. З ворожих катівень повернулися 116 українських бійців. Єрмак тоді повідомив, що серед звільнених українців – захисники Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші герої.

Також 16 лютого відбувся великий обмін полоненими між Україною та Росією. Додому повернулися 100 українських воїнів і один цивільний. Серед звільнених військових були нацгвардійці, прикордонники та військові ЗСУ. 94 з них – захисники Маріуполя, включаючи 63 воїна з "Азовсталі".

7 березня Україна провела черговий масштабний обмін полоненими з РФ, в результаті якого додому вдалося повернути 126 наших захисників і чотири захисниці. Це воїни ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, ДССТ.

Дивіться відео про великий великодній обмін полоненими між Україною та РФ:

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти