"Біжу за мову": група 1+1 media доєднається до забігу від Всеукраїнського Руху "Єдині"

20 серпня 2023, 11:39
39

У День Незалежності України, 24 серпня, Всеукраїнський рух "Єдині" проведе благодійний забіг для підтримки українців, які наразі знаходяться в тимчасовій окупації та не можуть спілкуватися рідною мовою під страхом смерті.

Група 1+1 media в межах масштабної комунікаційної кампанії "Плюсуй українську" стала інформаційним партнером заходу. Зокрема, в день події різні дистанції подолають і самі працівники медіагрупи.

"Ми без вагань зголосилися стати інформаційними партнерами благодійного забігу "Біжу за мову". Адже, як і всеукраїнський рух "Єдині", докладаємо зусилля для того, аби популяризувати українську мову та культуру, а також надихати та підтримувати тих, хто зараз цього особливо потребує", – прокоментували в 1+1 media.

відео дня

Амбасадоркою акції стане ведуча телеканалу 1+1 Україна Марічка Падалко, яка неодноразово була учасницею різноманітних забігів, серед яких і 42-кілометровий марафон у Бостоні.

"Спорт нам допомагає триматися та зберігати сили для спротиву. І через великий захід, як благодійний забіг "Біжу за мову", хочемо підтримати мешканців деокупованих територій в їхньому прагненні перейти на українську. А також тих українців, які досі живуть на тимчасово окупованих росією територіях і для яких навіть слово, сказане рідною мовою, може коштувати життя!", – зазначила Марічка Падалко, ведуча телеканалу 1+1 Україна.

Вестиме захід – спортивний журналіст і коментатор, ведучий ранкового шоу "Сніданок. Вихідний" Ігор Циганик. Локація – м.Київ, Урбан-парк ВДНГ. Організатори зазначають, що доєднатися до забігу можуть всі охочі з будь-якої точки світу. Для цього необхідно обрати онлайн-участь.

"Щоразу після обстрілів збільшується кількість реєстрацій на безоплатні курси української Руху "Єдині". Бо люди розуміють: мова – це наша безпека на століття. У окупованих регіонах, як і століття тому, через українську можна втратити життя. Ми будемо бігти, щоб привернути увагу до людей в окупації, важливості спільного звільнення від руского міра і переходу на українську мову", – коментує мету забігу керівниця та співзасновниця Руху "Єдині" Наталка Федечко.

Детальніша інформація про реєстрацію, дистанції, а також вміст стартового пакета учасника розміщена за цим посиланням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти