Argentem Creek Partners викрили на поширенні дезінформації для захоплення української GNT Group

13 березня 2023, 20:30
зерновой элеватор

Голова політичного відділу "Комітету за конструктивне завтра" (CFACT) Дагган Фланакін опублікував статтю для International Business Times, в якій розповів про масштабну міжнародну кампанію з дискредитації українського холдингу GNT Group, яку проводять кредитори Argentem Creek Partners (ACP), щоб захопити його активи.

У своїй статті Фланакін розповідає, що GNT Group входить в 10 найбільших експортерів України та є одним з лідерів аграрного сектору країни. І що саме цей бізнес сьогодні намагається захопити хедж-фонд Argentem Creek Partners, пише Гордон.

Він зауважує, що поки українці мужньо б’ються за свою свободу та територіальну цілісність, ACP ініціює конфлікт, який ставить під загрозу "Зернову угоду", якої вдалося досягти завдяки зусиллям України та взагалі всієї світової спільноти в особі ООН.

відео дня

Фланакін вказує, що після запуску "Зернового коридору" GNT Group пропонували ACP здійснити перший платіж на суму $10-15 мільйонів, а також щомісяця виплачувати 50% доходу холдингу (близько $4 мільйонів за поточної ситуації), що дозволило б впродовж певного проміжку часу повністю погасити кредит на $75 мільйонів та нараховані за ним відсотки.

Але поки начебто тривали переговори – кредитори проводили в Європі таємні зустрічі з українськими чиновниками та бізнесменами, щоб скоординувати зусилля по захопленню GNT Group, а також готували масштабну кампанію з дезінформації.

Дезінформацію, за його словами, поширюють люди Катерини Засухи – української підприємиці, власниці видання "Борг Експерт" та дружини Валентина Засухи – адвоката фірми Hillmont Partners, яка допомагає ACP юридично грамотно захопити активи GNT Group.

Тому Дагган Фланакін називає дії Argentem Creek Partners спробою захоплення українського бізнесу в умовах війни, а їх кампанію з дезінформації називає дискредитацією "Зернової угоди" в очах світової спільноти, яка доклала величезних зусиль задля того, щоб ця угода взагалі була укладена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти