Арестович розповів, як Кремль шантажує Україну

3 березня 2021, 05:24оновлено 3 березня 2021, 07:13
РФ може за одну ніч ввести військових. Питання лише в політичній волі.
Арестович
Олексій Арестович / УНІАН

Представник української делегації в Тристоронній контактній групі, позаштатний радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Росія шантажує і тисне на Україну, розповідаючи про введення "миротворців" на Донбас або про можливе прийняття так званих "ДНР" (террористическая организация. - ред.) і ЛНР до свого складу.

Арестович розповів в ефірі телеканалу Україна 24, що в принципі РФ може за одну ніч ввести військових, як це було під час конфлікту в Нагірному Карабасі. Питання лише в політичній волі.

"Вони просто переодягнуть каски на білі та скажуть, що ці війська, які вже там знаходяться, це і є миротворці, які повинні запобігти конфлікту", – припустив він.

відео дня

При цьому Арестович вважає, що на даний момент Кремль просто шантажує Київ.

"Це перевірка і аналіз реакції міжнародного співтовариства, самих російських громадян і громадян України. Створення інфоповоду, згідно з яким буде перевірено відповідну реакцію", - пояснив радник глави ОП.

Точно такий же елемент інформаційного тиску на керівництво і народ України - це розмови про прийняття ОРДЛО до складу РФ.

"Миротворці, це так званий другий-третій варіант, що передбачає можливість виходу з конфлікту. Якщо у РФ немає політичної волі на припинення війни, а лише на її продовження", - резюмував Арестович.

читайте такожПоганий і ще гірший: експерт назвав два шляхи вирішення конфлікту на Донбасі

Нагадаємо:

  • Раніше позаштатний радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що підготовлений Україною План спільних кроків для Тристоронньої контактної групи – це "золотий міст" для Росії, щоби піти з Донбасу, але президент РФ Володимир Путін уперто не вживає жодних заходів.
  • Також Арестович розповів, що Україна запропонувала Росії кілька шляхів досягнення компромісу щодо Донбасу. За його словами, є і найбільш "ходовий" варіант.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти