Аномалія в Києві: посеред літа раптово розцвіли магнолії

4 серпня 2021, 18:30
Ці квіти в Україні зазвичай розпускаються в середині весни.
Аномалія в Києві: посеред літа раптово розцвіли  магнолії
Магнолії в парку Наталія / соцмережі

В українській столиці на початку серпня помітили неймовірну аномалію. У парку Наталя несподівано для цього часу зацвіли магнолії.

Як пише ТСН, зазвичай, ці квіти в Україні, починають розпускатися на початку квітня і масово цвітуть в половині цього місяця.

Магнолії в парку Наталка також раніше традиційно цвіли навесні. Що послужило їх цвітінню на даний момент - невідомо.

відео дня

Хоча, експерти відзначають, що є види магнолії, які цвітуть пізньою весною або влітку. Це - Магнолія оберненояйцевидна (Magnolia obovata), Магнолія трипелюсткова (Magnolia tripetala), Магнолія лікарська (Magnolia officinalis). Але їх період цвітіння також не пов'язаний з серпнем, адже розпускаються ці різновиди в травні, максимум, в червні.

Трохи про аномалії природи в 2021 році:

У світі фіксується рекордна спека, яка провокує масштабні лісові пожежі. Останнім часом від великого вогню постраждали Туреччина, Греція і російська Якутія.

Тим часом, в Бразилії і ПАР навпаки фіксується хвиля рекордно холодного повітря для цих країн. У Бразилії навіть випав сніг.

Раніше Європа страждала від потужних злив, які затопили вулиці і цілі міста. Україна також потрапила в осередок негоди: найбільше постраждали Київ і Одеса. Також підтопленими були Маріуполь і Хмельницький, раніше Дніпро, а тепер і Чернівці. А ось у Херсоні через сильну спеку садівники почали достроково збирати врожай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти