Англійська має стати обов'язковою мовою в Україні-секретар РНБО

9 березня 2021, 12:23оновлено 24 березня 2021, 18:05
За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, багато років українські політики загравали з російською мовою і" вирили яму", в якій сьогодні опинилася Україна.
Данилов
Олексій Данилов / УНІАН

Олексій Данилов, секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО), сказав ‒ Англійська має стати обов'язковою мовою в Україні. Про це він заявив у рамках форуму Україна 30.

"На превеликий жаль, за 30 років ми не визначили українську мову як первинну і фундаментальну мову нашої незалежності. І ми за 30 років не звернули увагу на англійську мову, яка повинна бути обов'язковою другою мовою в країні. Для того щоб ми з вами були захищені від тих атак, від яких ми сьогодні страждаємо, від Російської Федерації", ‒ заявив Данилов.

За словами Данилова, багато років українські політики загравали з російською мовою і "вирили яму", в якій сьогодні опинилася Україна. А Кремль на сьогоднішній день саме російською мовою транслює власні наративи на територію колишнього СРСР.

"Я ще раз звертаю увагу, знання англійської мови є запорукою незалежності нашої країни. Англійська мова повинна використовуватися з дитячого садка і школи. Його не потрібно вчити, його потрібно знати", - підсумував він.

читайте такожАваков відмовився віддавати російську мову росіянам

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • З 16 січня 2021 року в Україні вступив закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Він гарантує кожному українцю обслуговування державною мовою.
  • Причому, як говориться в законі, учасники спілкування можуть перейти на іншу мову за обопільною згодою, але перше звернення до клієнта має бути українською мовою.
  • За повторне порушення закону доведеться заплатити штраф - у розмірі від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5,1 тисячі до 6,8 тисячі гривень).
  • "Про штрафи. Вони не стосуються громадян і жодним чином не можуть застосовуватися до відвідувачів і клієнтів. Говорячи про штрафи, мова йде саме про суб'єктів господарювання і тільки в разі, якщо їх співробітники відмовляться спілкуватися українською мовою", — саме так пояснював принципи роботи Закону міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти