Аналітик спрогнозував, хто стане наступним президентом України

24 серпня 2020, 23:40оновлено 25 серпня 2020, 01:14
Експерт не виключає, що досить великими шансами володіє Юлія Тимошенко.
Вибори, соцопитування
У Зеленського є шанс знову стати президентом / УНІАН

Політичний експерт аналітичного центру Democracy House Анатолій Октисюк висловив думку, що чинний президент Володимир Зеленський цілком може претендувати на ще один термін, але за умови розпуску Верховної Ради.

Під час чату в Главреді аналітик підкреслив, що в парламенті занадто багато непрофесіоналів, які для Зеленського можуть стати занадто небажаним вантажем.

"Мені здається, наступні президентські вибори будуть виборами коаліцій. На даний момент у нас чотири центри впливу: Слуга народу і Зеленський, проросійська сила "за життя", європейська солідарність і Порошенко разом з патріотичними угрупованнями, а також Батьківщина і Тимошенко, яке може посилить Ляшка. Як між собою домовляться ці політичні сили, які коаліції утворюють", - зазначив він.

За словами Октисюка, на наступних виборах президента досить високі шанси є у Юлії Тимошенко. Активно готується до них і Петро Порошенко, тому його не варто списувати з конкурентної боротьби.

читайте такожЗеленський дав Лукашенку пораду щодо повторних виборів"Не виключаю, що наступним президентом може стати Тимошенко, якщо її підтримає Бойко, А Зеленський себе повністю девальвує. Або-Порошенко: він же дуже прагматичний, тому з ким домовиться, з тим і буде. Навіть нинішні рейтинги партій показують, що все йде до коаліції, які дві політичні сили повинні об'єднатися. Можливо, з'явиться п'ята нішева сила, але це малоймовірно", - підсумував спікер.

Нагадаємо, лідер партії Слуга народу і перший заступник голови парламентської фракції СН Олександр Корнієнко назвав єдину причину, за якою можуть не відбутися місцеві вибори в Україні, заплановані на 25 жовтня.

Як повідомляв головред, в ЦВК України допустили можливість проведення виборів на підконтрольній території Донецької та Луганської областей 25 жовтня. Для цього необхідні нові висновки Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій (ВЦА).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти