У Слузі народу назвали умову для скасування місцевих виборів в Україні

23 серпня 2020, 03:14
На даний момент в Україні немає підстав для скасування виборів 2020.
Олександр Корнієнко
Олександр Корнієнко розповів, чому місцеві вибори можуть скасувати / Фото РБК-Україна

Лідер партії Слуга народу і перший заступник голови парламентської фракції СН Олександр Корнієнко назвав єдину причину, через яку можуть не відбутися місцеві вибори в Україні, заплановані на 25 жовтня.

За його словами, перешкодити проведенню виборів може лише запровадення надзвичайного стану в деяких регіонах через збільшення кількості нових хворих на коронавірус, передає Україна 24.

Водночас наразі в Україні немає підстав для скасування виборів 2020.

відео дня

"Якщо говорити з юридичної точки зору - на сьогодні немає підстав для скасування виборів. З 5 вересня починається виборчий процес, його не можна нічим зупинити, крім надзвичайного стану. Думаю, що пан Ляшко (головний санлікар, – ред.) і вся команда, яка бореться з епідемією, будуть оперативно нас інформувати для того, щоби ухвалювати рішення, наприклад, про запровадження надзвичайної ситуації в деяких регіонах", – сказав Корнієнко.

Лідер партії Слуга народу нагадав про прецедент із захопленням в полон Росією українських моряків, "коли влада запровадила воєнний стан на частині території України в декількох областях, і там не проводилися вибори в об'єднані громади, вони відбулися пізніше".

читайте такожЦВК офіційно призначила дату місцевих виборів і ухвалила рішення щодо Донбасу

Як повідомляв Главред, у ЦВК України допустили можливість проведення виборів на підконтрольній території Донецької та Луганської областей 25 жовтня. Для цього необхідні нові висновки Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій (ВЦА).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти