Опитування Разумкова: до Київради пройде партія Смешко

13 серпня 2020, 20:06
Водночас партію нинішнього мера Києва "УДАР" Віталія Кличка готові підтримати 20% киян.

Якби місцеві вибори відбулися найближчим часом, до Київради пройшли б п'ять партій. Такими є результати опитування, проведеного "Центром Разумкова".

Партію нинішнього мера Києва "УДАР" Віталія Кличка готові підтримати 20% киян, серед тих, хто визначився з вибором і буде голосувати. За партію "Слуга народу" проголосували б 15% киян, за "Європейську солідарність" - 11%, за партію "Перемога Пальчевського" - 7%, за ВО "Батьківщина" - 5,5%, за партію "Сила і честь" Ігоря Смешка - 5,5%.

Інші партії не пройшли б до Київради. Серед них - "Голос" (4%), "Партія Шарія" (3,5%), ВО "Свобода" (3%) і партія "Єдність" (3%). Решта партій набирають менш як 3% голосів киян.

відео дня

Примітно, що в лідери політичних перегонів потрапила партія Смешка "Сила і честь", хоча сам політик про свою участь у виборах ще не заявив. Крім того, аналітики відзначають великий запит суспільства на "сильну руку" і вважають, що Смешко може скласти Віталію Кличку куди серйознішу конкуренцію, ніж будь-який з кандидатів від провладних партій.

Аналітик Агентства міжнародних досліджень Ігор Соловей раніше зазначив, що Смешко буде хорошим мером столиці, оскільки є попит на борців з корупцією і бажання киян бачити порядок в місті.

Опитування проводилося з 24 липня по 2 серпня. Було опитано 2019 осіб методом особистого інтерв'ю в усіх районах Києва. Теоретична похибка не перевищує 2,3%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти