95% ураження легень та інсульт: на Івано-Франківщині чоловік дивом вижив після COVID-19

29 червня 2021, 16:40
Медики давали лише 1% шансів на його виживання, але 62-річному Володимиру Литвиняку вдалося дивом здолати недугу і поступово піти на поправку.
12121
На Івано-Франківщині чоловік дивом вижив після COVID-19 / скріншот з відео

В Івано-Франківській області 62-річний Володимир Литвиняк дивом вижив, після того як захворів на коронавірус COVID-19. Про це повідомляє портал Раї.

Як кажуть лікарі, у чоловіка було 95% ураження легень, він 48 днів провів у реанімації, 37 з них на апараті штучної вентиляції легень. З ним вже кілька разів прощалася дочка Наталя. Але незважаючи на те, що медики давали лише 1% на його виживання, Володимиру все ж вдалося перемогти недугу.

"Він поступив до нас у вкрай важкому стані, самостійно він дихати не міг, був підключений до апарату штучної вентиляції легенів. На ньому перебував 37 днів. Самостійного ефективного дихання не було", - розповів лікар анестезіолог-реаніматолог Юрій Манівчук.

відео дня

Потім COVID-19 дав ускладнення на організм. У Володимира прямо в палаті реанімації стався інсульт. Зараз він заново вчиться ходити і говорити.

"Стан хворого в динаміці з поліпшенням, він вже не киснезалежний, вдома періодично знаходиться на оксигенотерапії, але сатурацію має. Йому чекає довгий реабілітаційний період", - підсумував Манівчук.

читайте такожВід коронавірусу помер легендарний український вчений і політик

Нагадаємо, раніше подружжя Володимир і Діана Родікова, які виховували 13 дітей в дитячому будинку сімейного типу в Київській області, в березні потрапили до Васильківської центральної районної лікарні через ускладнення, викликані коронавірусом.

Володимир Родіков помер 20 березня. Діана Родікова в критичному стані була переведена в реанімацію Олександрівської клінічної лікарні Києва, де 29 березня також померла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти