50 людей потрапили під удар: стала відома кількість загиблих і поранених у Костянтинівці

9 серпня 2024, 15:08оновлено 9 серпня, 15:46
540
На момент удару окупантів по супермаркету там перебували пів сотні людей, уже відомо про 11 загиблих і десятки поранених. У людей, що були поруч – контузії.
Удар по Константиновке в Донецкой области
Удар по Костянтинівці в Донецькій області/ колаж: Главред, фото: ДСНС України в Донецькій області

Внаслідок удару російських окупантів по місту Костянтинівка на Донеччині уже відомо про 11 загиблих, 44 людей отримали поранення.

Про це повідомили в ДСНС України. Пожежу, яка палала на площі 1 тис. кв. м, вдалося загасити.

"Костянтинівка: наразі уже 11 загиблих та 44 поранених внаслідок російського удару по місту. Попередньо відомо, що для обстрілу окупанти використали ракету Х-38. Пошкоджено щонайменше чотири приватні будинки, торговельний центр, пошта, магазини, автомийка, автомобілі… На місці тривають аварійно-рятувальні роботи. Працюють усі профільні служби. Інформація щодо постраждалих та руйнування буде оновлюватися", – йдеться у повідомленні Держслужби з надзвичайних ситуацій.

відео дня

У супермаркеті перебували близько 50 людей

Очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін в ефірі телемарафону повідомив, що на момент удару російських окупантів по супермаркету там перебували близько 50 людей.

"Приблизно близько 50 осіб перебували в торгівельному центрі "Еко-маркет". Наші рятувальники з поліцією і рятувальними службами зараз розбирають завали, щоб повністю чітко зрозуміти, скільки людей загинули і скільки отримали поранення", – зазначив Філашкін.

Також він розповів, що отримали контузії багато людей, які перебували поруч у МАФах.

Пожежу вдалося загасити тільки нещодавно, адже постійно лунала повітряна тривога і російські окупанти намагалися випустити ще керовані авіабомби чи ракети по людях, зазначив голова ОВА.

Філашкін розповів, що дітей серед загиблих і поранених немає.

"Люди у переважній більшості отримали поранення середньої тяжкості. Якщо наші лікарі не будуть справлятися, то будемо відправляти наших поранених до міста Дніпро. На теперішній час повністю наші лікарі справляються з тими завданнями, щоб надати людям необхідну допомогу", – розповів голова ОВА.

Вадим Филашкин
Коментар голови Донецької ОВА про наслідки удару по супермаркету у Костянтинівці/ скрін

Дивіться коментар голови Донецької ОВА про наслідки удару по супермаркету у Костянтинівці:

Удар РФ по супермаркету в Костянтинівці – що відомо

Країна-агресорка Росія вдень у п’ятницю, 9 серпня, вдарила по супермаркету в Костянтинівці. Голова Донецької ОДА Вадим Філашкін наголосив, що "це черговий цілеспрямований удар по місцю скупчення людей, черговий акт терору від росіян".

Президент України Володимир Зеленський різко відреагував на удар по Костянтинівці. Він зазначив, що триває рятувальна операція, і буде зроблено все, щоб врятувати людей, які могли залишитися під завалами.

"Росія відповідатиме за цей терор, і ми зробимо все, щоб світ і надалі був з Україною, підтримував наш захист і порятунок життів наших людей", – наголосив Зеленський.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти