У поліції затримали чоловіка, причетного до пожежі в Чорнобилі

13 квітня 2020, 23:21оновлено 23 листопада 2021, 12:58
Місцевий житель спалював сміття, а потім гарячий попіл вивіз у ліс.
Пожежа, Чорнобиль
Пожежу в Чорнобилі спровокував місцевий житель / dsns.gov.ua

У Чорнобильській зоні відчуження 13 квітня був зафіксований третій осередок загоряння, який спровокував чергову масштабну пожежу на значній території.

Як повідомляє прес-служба поліції у Київській області, палієм виявився 37-річний місцевий житель

Правоохоронці з'ясували, що чоловік за місцем проживання спалював сміття, потім залишки тліючого багаття завантажив на візок, вивіз за село і висипав на суху траву. Там сталося загорання сухостою, вогонь перекинувся на дерева.

відео дня

Чоловік побачив, що вогонь почав стрімко поширюватися, однак не подзвонив ні рятувальникам, ні поліції, а намагався самотужки погасити вогонь. Однак вітер розносив вогонь дуже швидко, він перейшов на ліс, а потім підібрався до зони ЧАЕС.

Безтурботному чоловікові загрожує штраф від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Критичну ситуацію з пожежами в Чорнобилі прокоментував президент Володимир Зеленський.

"Уважно стежу за ситуацією в Чорнобильській зоні. Знаю, що пожежники роблять все можливе. Я вдячний їм за мужність. Завтра заслухаю інформацію від голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна щодо пожеж. Висновки не змусять себе чекати. Суспільство має знати правду і бути в безпеці", - сказано в повідомленні на його сторінці в Facebook.

Нагадаємо, вогонь в Чорнобильській зоні відчуження впритул підібрався до сховищ з радіоактивними відходами, залишилися лічені кілометри.

Як раніше повідомлялося, рятувальники продовжують ліквідацію лісової пожежі, при цьому вони уточнили, що радіаційний фон не перевищено.

Раніше NASA опублікувала на своєму офіційному сайті фотографії Чорнобильської зони з космосу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти