"Їй навряд чи загрожує ув'язнення": експерт оцінив обшуки у Чорновол

10 квітня 2020, 17:37
Андрій Золотарьов вважає, що рано чи пізно до Чорновол виникли б запитання.
Тетяна Чорновіл
Тетяні Чорновіл навряд чи загрожує ув'язнення/ Народний фронт

Екс-нардепу Тетяні Чорновіл, якій раніше вручили підозру в умисному вбивстві людини, навряд чи загрожує ув'язнення. Таку думку в коментарі Главреду висловив політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов. За його словами, обшуки у екс-політика – це реверанс ДБР з метою знайти цапа-відбувайла.

"Факт загибелі людини в офісі Партії Регіонів був. І у цій ситуації закон вимагає встановити особу винного. Я не прихильник думки, що цю людину особисто вбила Тетяна Чорновол, але, принаймні, вона там була. Тому рано чи пізно це [пред'явлення звинувачень] повинно було статися і через певний час до тих, хто тоді, в 2014-му, відчував себе переможцями, виникли б запитання. Не буває так, що норми закону підганяють під переможців. Маятник має властивість рухатися у зворотному напрямку", - вважає Золотарьов.

читайте такожЧорновіл світить довічне: екс-нардеп відповіла на звинуваченняНагадаємо, вранці п'ятниці, 10 квітня, до екс-нардепа Тетяни Чорновол з обшуком прийшли слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР). Як розповіла сама Чорновол в соцмережах, обшуки проходили в її будинку в селі Гора Бориспільського району Київської області в рамках розслідування справи Майдану. За даними слідства, Чорновол брала участь у захопленні офісу Партії регіонів в лютому 2014 року, під час якого загинули люди. ЇЇ підозрюють у "вбивстві за змовою осіб особливо небезпечним для життя людей способом" і в підпалі офісу політсили. Сама Чорновол усі звинувачення відкидає.

відео дня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти