Експерт ошелешив правдою щодо придбання апаратів ШВЛ під час пандемії

9 квітня 2020, 20:18оновлено 9 квітня 2020, 21:09
За словами фахівця, нині придбати якісні апарати ШВЛ практично неможливо.
коронавірус,пробірка
В умовах пандемії коронавірусу виникла проблема з апаратами ШВЛ / УНІАН

Під час жахливої пандемії небезпечного коронавірусу, через який у людини виникає атипова пневмонія, важливою умовою порятунку життів є наявність у лікарнях апаратів штучної вентиляції легенів.

Але, наразі придбати якісні апарати ШВЛ практично неможливо. Про це повідомив президент Асоціації анестезіологів України та експерт Міністерства охорони здоров'я Сергій Дубров в інтерв'ю для ZN.UA .

читайте такожВ супермаркетах Києва впадуть ціни на товари першої необхідності

відео дня

"Купити зараз нормальні якісні апарати штучної вентиляції легенів неможливо практично у всьому світі. Вони потрібні всім, і заводи-виробники продають їх за певними квотами на країни. А ті, що доступні і пропонуються на ринку – це в більшості випадків абсолютна маячня. Знаєте, є "Запорожець", а є Mercedes. Ось так і з апаратами ШВЛ. Є брендові заводи – наприклад, Дрегер, Гамільтон, Маке або китайський Міндрей. Апарати, які вони виготовляють, перевірені часом, і вони є в Україні", - розповів Дубров.

При цьому, щоб придбати нові якісні апарати ШВЛ зазначених брендів, на спеціальних заводах є черга. Для того щоб отримати апарат потрібно чекати три-чотири місяці. А деякі апарати, за словами Дуброва, з'являться на ринку лише на початку 2021 року.

"А ось поганенькі апарати ШВЛ, які до COVID-19 коштували до 300 тис грн., зараз продають по 700 тисяч, а то й по півтора мільйони. При цьому врах*йте відсутність представництва заводів-частини програми в Україні, а значить – відсутність сервісу. Тобто, якщо в апараті щось зламається, ремонту або не буде взагалі, або доведеться чекати два місяці", - додав Дубров.

Раніше Главред писав, що Міністерство цифрової трансформації України створило особливий додаток для контролю людей на карантині та самоізоляції. Він допоможе відстежувати, чи дотримуються люди із підозрою на коронавірус умови самоізоляції. Але на приватне життя ніхто не зазіхатиме, адже в додатку є свої обмеження.

Також нагадаємо, Rozetka, АТБ та Нова Пошта тепер будуть доставляти продукти і товари прямо додому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти