Чого не можна робити на карантині: повний список заборон для українців від Кабміну

3 квітня 2020, 17:19оновлено 20 вересня 2023, 20:03
Кабінет міністрів опублікував повний перелік нових, більш жорстких заходів, які запускаються у понеділок, 6 квітня, через пандемію китайського коронавіруса.
Бабуся, карантин
Бабуся, карантин / УНІАН

У п'ятницю, 3 квітня, Кабмін опублікував постанову про посилення боротьби з пандемією китайського коронавіруса Covid-19.

В першу чергу, уряд з 6 квітня категорично забороняє українцям перебування в громадських місцях без респіратора або медичної маски (в тому числі і саморобних).

Крім того, забороняється перебувати на вулицями групами більш ніж по двоє. Єдине виключення - супровід дітей, які не досягли 14-річного віку. Дітям молодше заборонено перебувати на вулиці без супроводу.

відео дня

Категорично заборонені прогулянки в парках, скверах, а також прибережних зонах (окрім як на самоті з метою вигулу собак або в разі службової необхідності).

Чого не можна робити на карантині: повний список заборон для українців від Кабміну

Не можна відвідувати дитячі та спортивні майданчики, а також забороняється проводити будь-які масові заходи, у тому числі і релігійні.

Також українцям з 6 квітня можна буде перебувати на вулиці без документів, що засвідчують особу і громадянство. Будуть діяти заборона самовільного покидання місць обсервації та самоізоляції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Україні станом на 3 квітня 2020 року офіційні зафіксували 942 випадку коронавирусной хвороби Covid-19. 23 епізода закінчилися летальними наслідками. 19 пацієнтам вдалося видужати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти