Петиція до Зеленського про повернення Супрун у МОЗ набрала потрібну кількість голосів

30 березня 2020, 15:49
Петиція до президента Володимира Зеленського про повернення Уляни Супрун під голову МОЗ дуже швидко набрала кількість голосів, потрібне за законодавством.
Уляна Супрун
Петиція до Зеленського про повернення Супрун у МОЗ набрала потрібну кількість голосів / УНІАН

Електронна петиція на сайті президента України про повернення Уляни Супрун на посаду керівника МОЗ всього за тиждень набрала потрібну для розгляду кількість голосів – 25 тисяч. Згідно з законодавством країни, петицію повинен розглянути і дати відповідь Володимир Зеленський.

"У час, коли Україна стоїть на порозі епідемії COVID-19, ми як ніколи потребуємо посади міністра охорони здоров'я фахівця своєї справи. Такого рівня, як колишній міністр - Уляна Супрун.

Наша медицина, безумовно, була б у набагато кращому стані, якби новий уряд не блокував продовження медичної реформи, розпочатої Супрун. Цей час, на жаль, втрачено.

відео дня

Але зараз, під час небезпечного виклику, ми повинні вимагати від влади повернути Уляни Супрун ц крісло міністра", - написала автор петиції українка Олена Лосик.

Станом на 15.00 30 березня петицію підтримали 26 744 українців.

Петиція до Зеленського про повернення Супрун у МОЗ набрала потрібну кількість голосів

Супрун, будучи американкою українського походження, очолювала МОЗ у Кабміні прем'єр-міністра Володимира Гройсмана у якості в.о. глави відомства з 1 серпня 2016 по 29 серпня 2019 року.

Супрун на своєму посту активно лобіювала і просувала медицинську реформу в Україні. За що піддавалася критиці і з боку лікарів, і з боку звичайних українців. Вони висловлювали побоювання, що через медреформу багато медустанов у країні позбудуться фінансування і закриються. Відповідно, безліч українців залишаться без меддопомоги або будуть змушені лікуватися повністю за власні гроші.

.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти