Карантин в Україні: економіст дав лякаючий прогноз щодо безробіття

26 березня 2020, 05:29
В уряду немає програми щодо збільшення зайнятості населення.
Віктор Суслов
Віктор Суслов дав прогноз щодо ситуації з безробіттям в Україні/ Главред

Заслужений економіст, екс-міністр економіки України Віктор Суслов, який раніше розповів, чому в Україні падає курс гривні, дав невтішний прогноз щодо рівня безробіття в нашій державі у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19 і запровадженням карантину.

Суслов не зміг точно оцінити, наскільки зросте безробіття в Україні, однак висловив думку, що його рівень точно зросте. Серед причин зростання рівня безробіття – зупинка багатьох найважливіших сфер економіки, зокрема, торгівлі, закладів громадського харчування, сфери послуг. Також запроваджені обмеження в роботі багатьох виробничих підприємств. Крім того, перебої в логістиці сировини і товарів негативно позначаються на роботі підприємств. За словами експерта, уряду потрібно було б робити активні зусилля для збільшення зайнятості населення. Однак, такої програми немає.

"Є ще один важливий фактор – мільйони українців-заробітчан повертаються з Європи в Україну, де вони не мають жодної постійної роботи. Вони створять нову додаткову армію безробітних. І гроші у них скоро закінчаться", - сказав Суслов під час чату на Главреді.

відео дня

Економіст зазначив, що українці виїхали на заробітки за кордон тому, що в Україні для них не було роботи. У найближчі місяці (а може бути і роки) нові робочі місця для них не будуть створені. При цьому через закриття кордонів заробітчани не зможуть швидко повернутися до роботи в європейських країнах.

"Тому є дуже серйозна проблема, і повинна бути державна програма щодо вирішення питання безробіття для заробітчан. Поки такої програми немає", - резюмував Суслов.

читайте такожКарантин в Україні загрожує закінчитися погромами

Нагадаємо, раніше політичний та економічний експерт Тарас Загородній в коментарі Главреду розповів про те, як епідемія китайського коронавірусу може вплинути на економіку України - передусім через удар по українським заробітчанам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти