Просив не продавати: САП відкрила справу проти Кабміну Гончарука

23 березня 2020, 13:07
Олексій Данилов просив Кабінет міністрів не вивозити студентів із Китаю і не продавати медичну продукцію
Олексій Гончарук
Олексій Гончарук / Фото facebook.com/PMHoncharuk

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження за фактом службової невідповідності чиновників Кабінету міністрів. Причиною такого рішення став експорт медичної продукції.

За даними прес-служби САП, 31 січня і 8 лютого секретар РНБО Олексій Данилов звернувся до тодішнього прем'єр-міністра Олексію Гончаруку, щоб обмежити експорт і реекспорт медичної продукції для боротьби з COVID-19. У свою чергу Кабмін проігнорував звернення і не вжив відповідних заходів.

Глава САП Назар Холодницький в понеділок, 23 березня, за даним фактом зареєстрував провадження за частиною 2 статті 367 "Службова недбалість" Кримінального кодексу України. Розслідування будуть вести слідчим ДБР.

При цьому в Бюро повідомили, що мають намір допитати Гончарука по даній справі.

Варто відзначити, що напередодні народний депутат з фракції Європейська солідарність Олексій Гончаренко опублікував у Facebook фотографію документа, який підтверджує, що Данилов просив Гончарука відкласти повернення в Україну студентів із Китаю та обмежити експорт медичної продукції – захисних костюмів, масок, респіраторів та іншого.

Просив не продавати: САП відкрила справу проти Кабміну Гончарука

Як раніше повідомляв Главред, літак Збройних сил України Іл-76 доставив в аеропорт Бориспіль з китайського міста Гуанчжоу партію тестів для визначення зараження коронавірусною інфекцією COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти