Проблеми карантину: в українських банках брак доларів та іншої валюти

17 березня 2020, 14:18
Карантин, запроваджений в Україні через пандемію коронавіруса, боляче вдарив по кількості готівкових доларів в банках.
долари
В Україні нестача готівкових доларів і іншої валюти / Reuters

Українська банківська система переживає дефіцит готівкової валюти - оскільки під час карантину через коронавірус на неї різко виріс попит.

Відповідне повідомлення у вівторок, 17 березня, опублікували представники прес-служби Нацбанку у соціальній мережі Facebook.

"В останні дні ми спостерігаємо ознаки дефіциту готівкової валюти в касах банків. Це викликано підвищенням попиту населення на готівкову валюту", - йдеться в тексті.

відео дня

При цьому у Нацбанку України на корреспондентських рахунках банків зосереджено близько 8 млрд доларів США у безготівковій формі. Отже, клієнти отримають можливість без проблем переводити валюту на власні рахунки, відкриті в інших банках. А далі - конвертувати одну безготівкову валюту в іншу. Однак на даний момент у зв'язку з припиненням авіаперевезень і закриттям кордонів, готівкові долари США і євро доставляються в Україну з великою затримкою.

Проблеми карантину: в українських банках брак доларів та іншої валюти

Нагадаємо, що курс гривні продовжує активно падати на тлі посилення карантинних заходів в рамках боротьби проти поширення китайського коронавіруса Covid-19 в Україні. Станом на 14.00 17 березня в окремих обмінних пунктах валюти долар торгується вже за 28,25 - 29.00.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти