Індексація пенсій: деталі перенесення і коли її чекати

3 березня 2020, 08:40оновлено 3 березня 2020, 09:32
У Мінсоцполітики розповіли, що сталося з перенесенням індексації пенсій в Україні у 2020-му
Пенсіонери
Пенсіонери / УНІАН

Чергова індексація пенсій для українців запланована на вересень 2020-го.

Таку інформацію озвучила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook глава Міністерства соцполітики Юлія Соколовська. За даними чиновника, у Кабміні розробили нову стратегію збільшення пенсій для українців.

"Індексація пенсій буде! А разом з нею – і нова стратегія зростання пенсій, яку урядова команда і депутатський корпус розробили за дорученням Президента Володимира Зеленського. Ініціатива полягає у планомірному підвищенню виплат – вже до 2023 року розмір середньої пенсії виросте на 1200 гривень", - написала Соколовська.

відео дня

Чиновниця також зазначила, що в 2020-му першими індексування пенсій відчують українці, які досягли 80-річного віку. Їхні пенсії зростуть в середньому на 0,7 тисячі гривень. Потім проведуть індексацію для пенсіонерів у віці 78 років, а в 2021-му – для пенсіонерів, які досягли віку 75 років.

Індексація пенсій: деталі перенесення і коли її чекати

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, згідно з нововведеннями Кабміну, в 2021 році на пенсію зможуть піти по досягненню 60-річного віку лише ті українці, які є в трудовій підтверджених 28 років стажу (а не 27 років, як роком раніше).


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти