У Запоріжжі археологи виявили залишки стародавнього міста: унікальні фото

2 березня 2020, 01:56
Знахідку виявили під час земляних робіт.

У Запоріжжі археологи під час досліджень при проведенні робіт з реконструкції скверу Піонерів виявили залишки Торгових рядів старого міста Олександрівська.

відео дня

"Лавка в 1917-1918 років належала олександрівському купцеві Абраму Мусійовичу Геншафту. Торгові ряди на Базарній площі Старого Олександрівська розташовувалися на місці сучасного скверу Піонерів в 1874-1905 і 1911-1943 роках. Будучи архітектурною домінантою центральної частини Старого Олександрівська, Торгові ряди мали три паралельні ряди лавок, обмежені проспектом Соборним, вулицями Благовіщенській, Поштовою та Базарною і були зруйновані під час визволення Запоріжжя у 1943 році", - повідомляє у Facebook департамент архітектури та містобудування Запорізької міськради.

Археологічні дослідження на місці історичної знахідки тривають.

Нагадаємо, яскраве і видатне відкриття зробили археологи в Єгипті. За останні сто років це найбільша і в той же час рідкісна знахідка вчених.

Як раніше повідомлялося, археологи розгадали таємницю кімнати в піраміді Хеопса. За інформацією, в самій піраміді вчені виявили портал для відправки фараонів в загробний світ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти