Україна посилила правила виїзду до РФ: подробиці

1 березня 2020, 08:52оновлено 1 березня 2020, 14:30
Українцям для перетину українсько-російського кордону необхідно пред'явити закордонний паспорт.
Закордонний Паспорт України
Закордонний паспорт України / passport.kh.ua

Нові правила перетину кордону з Російською Федерацією у неділю, 1 березня, набули чинності. Так, українці більше не зможуть використовувати внутрішні паспорти для виїзду до РФ – на митниці необхідно пред'явити закордонний паспорт.

Повідомляється, що зміни викликані постановою Кабінету міністрів "Про дію окремих положень міжнародних договорів України з Російською Федерацією" від 18 грудня 2019 № 1056.

"З 1 березня 2020 перетин державного кордону з Російською Федерацією буде здійснюватися лише за наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонні паспорти)", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

відео дня

читайте такожПенсії, тарифи, в'їзд в Росію – що змінює з 1 березня 2020 Україна

Також у відомстві нагадали про заборону перетину кордону з РФ через непідконтрольні уряду України пункти пропуску на тимчасово окупованій території.

"Громадяни України, які таким чином в'їхали на підконтрольну уряду України територію і перебувати на ній станом на 01.03.2020 року, не зможуть потрапити назад до місця свого постійного проживання через пункти пропуску через державний кордон України без паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонні паспорти) або через наявні контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування з ТОТ без відповідного дозволу для перетину лінії розмежування в межах Донецької та Луганської областей", - уточнюється в повідомленні.

Як раніше повідомляв Главред, Євросоюз не визнає російські паспорти, видані жителям Криму після російської анексії у 2014.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти