Бойовики в спільних патрулях на Донбасі: Аваков дав роз'яснення

18 лютого 2020, 11:24
Спільні патрулі можуть діяти в ході перехідного періоду на Донбасі.
Полиция
Поліцейські можуть увійти до складу спільних патрулів на Донбасі / УНІАН

В спільні патрулі на Донбасі принципово важливо не допустити бойовиків, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, такі патрулі можуть діяти в ході перехідного періоду з початком місцевих виборів у складі українських поліцейських, миротворчої місії ОБСЄ та "представників територіальних громад".

"Згідно з Мінськими угодами, і всі це добре знають, в момент перед виборами всі незаконні збройні формування: незаконні органи влади, "народна міліція" та інші повинні припинити своє існування. Як тільки проходять вибори – починають працювати нові органи. Це органи, передбачені Конституцією України, ніяких інших бути не може", - пояснив він в ефірі Свободи слова.

відео дня

Глава МВС уточнив, що головну роль в "перехідних поліцейських силах" гратимуть українські правоохоронці.

Він додав, що спочатку цього процесу на Донбас зайде українська поліція, а до них, у присутності міжнародних сил, приєднуються представники місцевих громад, які повинні почати спільне патрулювання.

Нагадаємо, під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки президент Володимир Зеленський заявив, що українська влада прагне восени провести місцеві вибори на території всієї держави, включно з тимчасово окупованими територіями Донбасу і Криму. Глава держави запропонував, щоб безпеку на тимчасово окупованих територіях під час підготовки до місцевих виборів забезпечували спільні патрулі у складі українців, "представників" окупованих територій і спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти