"Відома проблема": Пристайко прояснив ситуацію з відстороненням прокурорів у справі МН17

17 лютого 2020, 15:28
Вадим Пристайко зазначив, що дане рішення прийнято в рамках ротації прокурорів.
Вадим Пристайко
Вадим Пристайко / УНІАН

Глава МЗС України Вадим Пристайко пояснив, чому відсторонили українських прокурорів у справі про трагедію рейсу МН17. За його словами, дане рішення було прийнято в рамках Генеральної прокуратури.

При цьому він вказав, що відсторонення прокурорів не вплине на подальше розслідування, а українська сторона допоможе Нідерландам в цій справі

"Що стосується слідчих, то це відома проблема, яка існує при зміні, ротації слідчих. Я запевняю вас, що генпрокурор і слідчі, які зайняті справою ... керівництво знає, питання розглядається, але він відбувається в контексті нормальної ротації. Не всі слідчі йдуть. Є напрацьовані матеріали", - зазначив Пристайко в ході брифінгу.

відео дня

Також він зазначив, що зараз завершилася технічна частина розслідування.

"Суд буде 9 березня. Це вже кримінальна справа, технічне справа закінчилася. Визначено результати яким саме російським "Буком" був збитий літак. Ми підходимо до важливого кримінальному розслідуванню. До речі, глава МЗС Нідерландів був на засіданні п'яти міністрів, щоб поділитися досвідом, як захищати інтереси держави у такій катастрофі", - підкреслив Пристайко.

Як раніше повідомляв Головред, в справі про трагедію рейсу МН17 на Донбасі новий поворот. Усіх українських прокурорів відсторонили від обов'язків у ході реформи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти