США впровадили санкції проти Xiaomi та інших китайських компаній - список

15 січня 2021, 21:36
Xiaomi зможе продовжити співпрацю з американськими компаніям, так що Android поки що залишиться доступним для користувачів Xiaomi.
Офіційний дизайн Xiaomi Mi 10
США ввели санкції проти Xiaomi / Xiaomi

Сьогодні США схвалили сміливе рішення і впровадили економічні санкції проти Xiaomi та ще 8 китайських компаній, звинувативши їх у зв'язках з китайськими військовими. Ці обмеження мають змусити американських інвесторів позбутися своїх часток у цих фірмах до 11 листопада 2021 року, повідомляє Reuters.

Ось повний список компаній, щодо якого застосовані санкції:

  • Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc. (AMEC);
  • Luokong Technology Corporation (LKCO);
  • Xiaomi Corporation;
  • Beijing Zhongguancun Development Investment Center;
  • GOWIN Semiconductor Corp;
  • Grand China Air Co. Ltd. (GCAC);
  • Global Tone Communication Technology Co. Ltd. (GTCOM);
  • China National Aviation Holding Co. Ltd. (CNAH)
  • Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd. (COMAC).

"Міністерство оборони повно протидіятиме стратегії розвитку військово-цивільного синтезу Китайської Народної Республіки (КНР), метою якого є модернізації Народно-визвольної армії Китаю (НВАК), забезпечуючи її доступ до передових технологій, розроблених компаніями, університетами та дослідницькими програмами КНР, які здаються цивільними", — сказано в заяві Міноборони США.

відео дня

Американським інвесторам заборонили вкладатися в компанії з цього списку, а також пропонується позбутися своїх часток у цих фірмах до 11 листопада 2021 року.

Водночас Xiaomi зможе продовжити співпрацю з американськими компаніями, так що Android поки залишиться доступним для користувачів Xiaomi. Санкції також не вплинуть на ланцюжок постачання Xiaomi та не завадить продавати обладнання компанії на території США.

читайте такожXiaomi вміє дивувати: представлений Найдешевший флагман на ринку

За словами представника Xiaomi, компанія зараз розглядає потенційні наслідки цієї події, щоб отримати більш повне уявлення про його вплив на групу. Крім того, Xiaomi планує вжити необхідних заходів, щоб захистити інвестиції компанії і власників акцій.

У Xiaomi також спростували будь-який зв'язок компанії з комуністичною китайською військовою компанією.

  • Раніше головред повідомляв, що команда обраного президента США Джо Байдена допускає можливість тимчасової зупинки санкцій проти російського газопроводу Північний потік-2 з метою відновлення конструктивних відносин Вашингтона з Берліном. Однак для цього європейці повинні зупинити реалізацію проєкт.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти