Розсекречені основні фішки Android 12: ігровий режим і сюрприз для лежебок

17 лютого 2021, 15:32оновлено 24 березня 2021, 18:13
Очікується, що перша попередня збірка для розробників вийде вже найближчими днями, а фінальна версія Android 12 побачить світ ближче до вересня.
Розсекречені основні фішки Android 12: ігровий режим і сюрприз для лежебок
Розсекречені головні фішки Android 12 / XDA

Джерела сайту XDA Developers продовжують вивчати документацію нової операційної системи Android 12, що потрапила до них в руки до виходу першої збірки Developer Preview для розробників.

Днями вони опублікували концепт-макети системи, а тепер розповіли, яких змін варто чекати в операційці.

Головним нововведенням стане оновлена концепція графічного інтерфейсу Material NEXT, яка продовжить ідеї фірмового стилю Material Design. У XDA Developers вважають, що команда Google переробить не тільки зовнішній вигляд шторки повідомлень і віджетів, але й екрану блокування, введення графічного ключа, режиму Always On Display (завжди включеного екрана) і ряду встановлених додатків. В цілому, Android 12 віщує відхід від яскравих суцільних кольорів і надлишку вільного простору на догоду матеріалізму.

відео дня

Для тих, хто любить лежати зі смартфоном, в Android 12 з'явиться "розумний" автоповорот екрану. Якщо зараз доводиться відключати поворот екрану вручну, щоб інтерфейс не перейшов в горизонтальний режим, коли ви лягаєте на бік, то тепер буде залучений не тільки акселерометр, але і фронтальна камера, щоб зміна орієнтації дисплея не відбувалася в невідповідний момент.

Також в Android 12 додадуть повноцінний ігровий режим. За відомостями XDA Developers, для забезпечення найкращого внутрішньоігрового проводження Google надасть розробникам особливий API, який дозволить управляти деякими базовими функціями пристрою. Наприклад, при запуску гри може бути автоматично налаштована яскравість, при необхідності активований режим "не турбувати" і вимкнений автоповорот.

Розсекречені основні фішки Android 12: ігровий режим і сюрприз для лежебок

Першими нові фішки майбутнього оновлення можуть випробувати власники пристроїв Google починаючи з Pixel 3. Не виключається і поява прошивки на смартфонах Motorola Edge та Edge+, Nokia 5.4, Samsung Galaxy S21 5g, realme 8 і X9, Xiaomi Mi11, Poco F2, А також OnePlus 9 і 9 Pro.

Очікується, що перша попередня збірка для розробників вийде вже найближчими днями, а публічна бета з'явиться в травні або червні. Фінальна версія, Якщо Google залишиться вірною своєму графіку, повинна побачити світло у вересні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти