"Проєкт Росомаха": подробиці експериментального гаджета від Google

5 березня 2021, 14:51оновлено 24 березня 2021, 16:50
Інженери Google таємно працюють над пристроєм доповненої реальності, який покликаний наділити людей суперслухом.
'Проєкт Росомаха': подробиці експериментального гаджета від Google
Подробиці секретного проєкту Google / Business Insider

Як повідомляє Business Insider, команда X Lab, що входить до складу Google та Alphabet, розробляє надсекретний пристрій доповненої реальності, який суттєво розширює можливості слуху звичайної людини.

Всередині команди технологію прозвали "Росомахою" на честь однойменного героя коміксів, який може чути високо- і низькочастотні звуки, віддалені від нього на великі відстані.

Команда X Lab почала розробку цього проєкту у 2018 році, і з того часу було створено кілька десятків прототипів. На початкових етапах це була масивна накладка на вухо, а тепер компактний навушник зі спеціальними датчиками та особливим розташуванням мікрофонів. За словами співрозмовників, у технології може бути безліч застосувань, одне з них – виділення мови конкретної людини в натовпі та можливість цілком сфокусуватися на ній. У загальному підсумку компанія хоче "перевершити фізику" завдяки особливому розташуванню мікрофонів.

відео дня

Працівники X Lab, які побажали залишитися анонімними, розповіли, що "Росомаха" може бути не тільки окремим пристроєм або додатком, але і стати успішним бізнесом, на зразок Waymo або Loon. При цьому співрозмовники видання не пояснили, які ще можуть бути застосування у пристрою.

Проєкт все ще знаходиться на ранній стадії, а очолює його Джейсон Руголо – колишній директор агентства ARPA-E, створеного для вивчення нових технологій департаментом енергетики США. Коли пристрій буде випущено і чи відбудеться його повноцінний реліз, не повідомляється – Google не стала давати докладні коментарі журналістам.

'Проєкт Росомаха': подробиці експериментального гаджета від Google
Google Glass - найвідоміший проект підрозділу X / WordStream

Раніше в мережу просочилася демонстрація окулярів доповненої реальності Samsung Glasses Lite. Їх особливість полягає в тому, що вони виглядають як стандартні сонцезахисні окуляри, але з товстою оправою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти