Мрії про повернення в Вайс-Сіті. Всі чутки та домисли про GTA VI

24 лютого 2021, 23:45оновлено 26 лютого 2021, 20:19
Rockstar Games зберігає мовчання, але в Інтернеті киплять пристрасті.
Мрії про повернення в Вайс-Сіті. Всі чутки та домисли про GTA VI
Все, що відомо про GTA VI / Rockstar

Co дня релізу Grand Theft Auto V змінилося ціле покоління консолей, але від чарівників Rockstar Games ми поки жодного разу не чули новин про наступну гру в культовій серії кримінальних екшенів.

Rockstar Games, як завжди, уникає ранніх анонсів і ніколи не коментує потенційні витоки та чутки, яких накопичилося вдосталь за останні кілька місяців. Ми зібрали їх все в одному місці, щоб скласти хоча б приблизний образ майбутньої гри.

GTA 6-головний герой

Почнемо з найсвіжішої витоку. Судячи за даними інсайдера, наближеного до Rockstar Games, в GTA 6 будуть доступні іграбельні жіночий і чоловічий герої. Чи буде це просто вибір статі, або обидва герої візьмуть участь у сюжеті в залежності від вибору гравця (як це було в Assassin's Creed Odyssey), невідомо.

Можливо, дійсно, даний геймплейний момент буде обіграний, як і в останній GTA 5. Все-таки у команди Rockstar Games є позитивний досвід в цьому напрямку. Однак, якщо це буде не так, і ми зможемо вибирати стать персонажа, то незрозуміло, чи буде можливість його кастомізації, або ж ми будемо грати за конкретного героя.

Так само, невідомо, чи вплине вибір персонажа на геймплей, однак, відкидати таку можливість не варто.

Мрії про повернення в Вайс-Сіті. Всі чутки та домисли про GTA VI

GTA 6 - дата виходу

Мабуть, найактуальніше питання на сьогодні день. Багато Інсайдів натякали, що перший трейлер ми побачимо вже дуже скоро, раніше в цьому місяці на офіційному сайті Rockstar New York з'явилася нова вакансія "художника по захопленню кінематографічного геймплея" і створення рекламних матеріалів, включаючи трейлери. Швидше за все мова йде про комерційні тизери і трейлери. Але для якого проекту-поки не ясно.

Втім, враховуючи той факт, що в GTA Online давно все налагоджено, малоймовірно, що мова йде про неї. Red Dead Online не настільки популярна і там просто немає таких можливостей для розвитку і підтримки, як в GTA Online. Тому найочевидніший варіант-GTA 6.

Можливо, Grand Theft Auto VI покаже Sony або Microsoft під час презентації на виставці E3 2021. У такому випадку передбачувана дата виходу GTA VI-кінець 2022-го або початок 2023 року. Але для гри таких великих масштабів рік очікування-занадто малий термін. Тому реліз гри в 2023 році здається самим логічним припущенням.

Мрії про повернення в Вайс-Сіті. Всі чутки та домисли про GTA VI

GTA 6-карта

Якщо ви активно стежите за іграми Rockstar Games, то, швидше за все, знаєте, що у компанії є негласна традиція – витік карт задовго до релізу нових ігор.

Така історія сталася з GTA V, те ж саме гравці спостерігали і перед виходом пригодницького бойовика Red Dead Redemption 2 – карти не збігалися на всі 100%, але основні маркери, на зразок великих населених пунктів, водойм і загальних обрисів в результаті зійшлися з фінальним результатом.

Перша витік карти GTA VI сталася ще в грудні позаминулого року і тоді на ній можна було побачити частину великого материка, що нагадує будову реального Майамі, один острів невеликого розміру і острів з повноцінним містом. Це все добре лягає на слух з "Воскресінням" Вайс-Сіті і спекуляціями про існування в світі GTA VI якогось аналога Куби. На останній витоку, датованої жовтнем 2020-го, зображений лише один острів, але він більш деталізований.

Мрії про повернення в Вайс-Сіті. Всі чутки та домисли про GTA VI

GTA 6-ігровий світ

З приводу ігрового світу, ми маємо трохи більше інформації. Деяку, дали і самі Rockstar Games, проте до неї повернемося трохи пізніше. Зараз, поговоримо про місце дії GTA 6. Відразу кілька джерел повідомили про те, що в наступній частині ГТА буде присутній кілька міст США, в тому числі Vice City (прототип Майамі), а також інші міста Південної Америки. Повернення в Вайс-Сіті гравці чекають дуже давно: в останній раз це місто з'являвся в іграх серії в 2006 році, в Grand Theft Auto: Vice City Stories.

Звичайно, пересобрать Вайс-Сіті під нову GTA буде завдання не з простих, адже створювати ще одну гру про Майамі 1980-х, про наркоторгівлю і відсилання до "обличчя зі шрамом", Rockstar навряд чи буде. Брати за основу Сучасний Майамі розробники теж навряд чи стануть, тому що зараз у цього міста дуже мало спільного з тим сонячним і вільним, але небезпечним і кримінальним місцем, яке полюбили шанувальники Grand Theft Auto: Vice City.

Якщо вірити тим же чуткам, то нас чекає повернення саме в знайому "ретро-версію" міста 70-80-х, але щось же має в ньому змінитися. Тому ще цікавіше дізнатися більше про сеттинг нової гри, тому що ці розробники створити тьмяний або вторинний світ просто не можуть.

А тепер, повернемося до інформації від самих розробників. Очікується, що шоста частина GTA буде менше за масштабами, ніж Red Dead Redemption 2-втім, це все ще буде велика гра, просто вже не настільки колосальна. Новий підхід Rockstar полягає у випуску великих і якісних ігор, але вже частіше. Це входить у плани видавця Take-Two. Довга розробка і масивні переробки під час виробництва RDR 2 були пов'язані якраз з її.

Мрії про повернення в Вайс-Сіті. Всі чутки та домисли про GTA VI

На яких платформах вийде GTA 6

Різні джерела повідомляти, що гра буде ексклюзивом для консолі нового покоління PlayStation 5, принаймні, тимчасовим. Нібито Sony заплатила Take-Two Interactive значну суму (подейкують про 750 мільйонів доларів), щоб Grand Theft Auto VI протягом місяця після релізу була ексклюзивом нової ігрової системи від Sony.

Побажання від автора

Переглядаючи знаменитий серіал Вінса Гіллігана Breaking Bad я знайшов чимало паралелей з тим, яких персонажів нам показують Rockstar Games. У якомусь сенсі цей серіал навіть структурно схожий на культову серію Рокстарів. Тільки там є маленький нюанс, який і робить Breaking Bad воістину прекрасним прикладом побудови персонажа – на самому початку історії Уолтер Уайт був ніким.

У ГТА ми завжди починаємо грати за персонажа, який вміє все: стріляти, кидати гранати і управляти військовою технікою. Безумовно, пояснювати звідки такі навички у нашого героя - не те, що хотілося б бачити в шаленій ритмі ігор-пісочниць. Але враховуючи, що сьогодні відеоігри в рівній мірі впираються на геймплей і наратив, цілком можна уявити екшн у відкритому світі, де головний герой на самому початку нічого не вміє. Пістолет стріляє з шаленою віддачею, автомобіль незграбно входить в повороти, а сутичка з поліцією перетворюється в моторошний кошмар – не за рахунок телепортації копів за вашу спину, а за рахунок відсутності досвіду погонь у головного героя.

З іншого боку, в Breaking Bad є інший герой-Джессі Пінкман.У нього є зв'язки зі злочинним світом, досвід в "варінні" метамфетаміну, продажу наркотиків і навіть вміння замітати за собою сліди. Вводимо в нашу Grand Theft Auto VI ще одного персонажа: він стає провідником для першого у всю злочинну двіжуху і саме його присутність не дає вступу гри забуксувати на рівному місці через недосвідченість першого головного героя.

Мрії про повернення в Вайс-Сіті. Всі чутки та домисли про GTA VI

Мені подобається ігрова механіка, при якій навички керованого персонажа поліпшуються в міру використання тих чи інших речей: чим частіше стріляєте з пістолета, тим краще освоюється володіння цією зброєю. Включаємо її, і репутація нашого героя зростає разом з його вміннями. Ось візьмемо GTA IV 2008 року випуску - ми граємо за ветерана війни Ніко Белліка і в кінці проходження цей точно такий же персонаж, як і на самому початку. Можна навіть залишити старий одяг. А тепер згадуємо Сіджея: він може змінюватися фізично, може навчитися бойовим мистецтвам, стати рельєфніше і т.д. і це в грі 16-річної давності. Сьогодні подібну формулу можна запросто вплести в сюжет і перетворити з сайд-активності в нужду.

І останнє, чого дійсно гостро не вистачає в Grand Theft Auto-місій з замітанням слідів. Усунення свідків, підкуп поліції, зачистка записів з камер, знищення речових доказів – це б тільки сильніше вплинуло на занурення гравця в проект. Це б привнесло різноманітність в геймплейний цикл Grand Theft Auto.

Нагадаємо, що пізніше на цей рік запланований вихід поліпшеної версії GTA V для PS5 і Xbox Series X. гравців чекає істотне візуальне оновлення в порівнянні з оригінальною версією 2013-го року – все завдяки використанню движка RAGE з іншого проекту студії, Red Dead Redemption 2. Передплатники PS Plus отримають безкоштовну копію GTA 5 при переході на PlayStation 5

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти