Google провела редизайн своєї пошукової системи для iOS і Android

26 січня 2021, 16:02оновлено 25 березня 2021, 17:36
Що примітно, дизайн сторінки пошукової видачі Google на ПК не зазнав ніяких змін.
Google провела редизайн своєї пошукової системи для iOS і Android
Google провела редизайн мобільного пошуковика / CNN

Компанія Google представила новий дизайн зображення результатів пошуку на мобільних пристроях. Зміни повинні дозволити зосередити увагу на інформації та спростити читання тексту.

Шрифт: розробники збільшили його і зробили жирніше. Значки та зображення придбали округлу форму – запозичили округлість з логотипа Google та перенесли її в інші місця.

Результати пошуку тепер займають всю ширину екрану. Вони, як і раніше, розташовані в картках результатів, втім відмова від тіней робить інтерфейс менш завантаженим. Також розробники додали підсвічування до важливої інформації – зокрема, команда відмовилася від виділення тексту жирним шрифтом і зосередилася на центруванні контенту і зображень на чистому тлі.

відео дня

З інших змін варто відзначити більш цілеспрямоване використання кольорів, щоб погляд користувача був спрямований на важливу інформацію, не перевантажуючи та не відволікаючи увагу. Загалом, дизайн став яскравішим.

Що примітно, дизайн сторінки пошукової видачі Google на ПК не зазнав жодних змін. У січні минулого року Google оновила дизайн сторінки пошукової видачі у веб версії, зробивши рекламні оголошення у видачі менш помітними, але після збурень з боку користувачів повернула все назад.

Google провела редизайн своєї пошукової системи для iOS і Android
Зліва-новий дизайн, праворуч-Старий

Кількома днями раніше Google почала поширювати оновлення браузера Chrome до версії 88, в якій повністю зникла підтримка "померлого" Adobe Flash Player, але з'явилася корисна функція перевірки користувальницьких паролів на надійність.

У новій версії, браузер в автоматичному режимі перевіряє паролі на унікальність і виявляє ті, що потенційно легко зламати або ті, що згадувалися в злитих базах даних. Також користувачеві запропонують замінити пароль, якщо його занадто просто підібрати.

Оновлення доступний на Windows, Linux, macOS, iOS і Android. Chrome сам повідомить про доступність оновлення та автоматично встановить його.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти