Захоплюючі та вражаючі: PS4-ігри, які обов'язково треба пройти до виходу нової консолі

14 лютого 2020, 19:51оновлено 17 лютого 2020, 13:04
До виходу PlayStation 5 залишилося менше року, тому саме час ознайомитися з кращими іграми на PlayStation 4.
Игры для PlayStation 4
Ігри для PlayStation 4 / Sony

Sony активно готується до виходу ігрової платформи наступного покоління PlayStation 5 (PS5, ПС5), але поки що саме PlayStation 4 (PS4, ПС4) залишається топовою. За шість років її життєвого циклу встигло вийти безліч прекрасних ігор.

І раз реліз PS5 відбудеться наприкінці 2020 року, то саме час згадати прекрасні PS4-ексклюзиви, які потрібно пройти прямо зараз.

God of War

Скриншот из игры God of War 2018
Скріншот з гри God of War 2018 / Sony

God of War (Бог війни) 2018 року стала переосмисленням серії брутальних слешерів від студії Santa Monica Studio, в якій головний герой Кратос вбивав богів Стародавньої Греції найкривавішими способами. У новій частині він обзавівся сином Атреем і бородою, а заодно став набагато більш розважливим і холодним. На зміну давньогрецької міфології прийшла скандинавська.

God of War - це історія про дорослішання у всіх сенсах цього слова, максимально пафосна і драматична. Ігровий процес значно змінився, Кратос тепер не такий повороткий, як раніше, але все ще дуже небезпечний. Разом з сином він досліджує красиві локації і вивчає чужу для нього культуру. Десятки годин цікавого сюжету і напруженого геймплея вам гарантовані.

Bloodborne

Скриншот из игры Bloodborne
Скріншот з гри Bloodborne / Sony

Студія From Software прославилася серією неймовірно складних ігор Dark Souls, в яких кожен ворог - справжнє випробування. Але з Bloodborne розробники перевершили самих себе. Забравши у головного героя можливість блокувати атаки, геймплей став набагато агресивнішим і насиченішим. Кожна битва в грі - це виклик всім вашим навичкам.

Однак набагато сильніше Bloodborne запам'яталася унікальним світом, в якому знання зводить з розуму, по місту ходять чудовиська з інших світів, а сни поступово починають переплітатися з реальністю. Вам належить дізнатися все страшні таємниці міста Ярнам, в якому все не так, як здається на перший погляд.

Uncharted 4: A Thief's End

Скриншот из игры
Скріншот з гри Uncharted 4: A Thief's End / Sony

Uncharted - одна з головних серій ексклюзивів PlayStation від студії Naughty Dog, яка стартувала ще на PS3. Але фінал вийшов виключно на PS4. У ролі Нейтана Дрейка вам належить знайти втрачені скарби пірата Генрі Евері. Але не один Дрейк жадає знайти багатства, тому без стрілянини не обійдеться.

Uncharted 4: A Thief's End (Uncharted 4: Шлях Злодія) вважається однією з кращих ігор у візуальному плані. Загублені храми, далекі острови і руїни виглядають абсолютно приголомшливо. У питаннях графіки Uncharted 4 спокійно перевершує багато сучасних фільми. А доступний, але захоплюючий геймплей сподобається майже кожному.

Horizon: Zero Dawn

Скріншот з гри Horizon: Zero Dawn / Sony
Скріншот з гри Horizon: Zero Dawn / Sony

Вкрай амбіційна гра студії Guerrilla Games вражає своєю красою і розмахом. В ролі дівчини Елой ви будете досліджувати постапокаліптичний світ, в якому цивілізація відкотилася до рівня племен, а люди живуть у постійному страху перед роботами-динозаврами. Саме битвами з останніми і належить займатися більшу частину гри.

У Елой є лише досить примітивні види зброї, а вороги швидкі, розумні і дуже небезпечні. Навіть рядові супротивники можуть змусити попотіти. Доречі, ходять чутки, що Horizon: Zero Dawn на ПК теж загляне. Але поки це ексклюзив Sony.

Marvel's Spider-Man

Скріншот з гри Marvel's Spider-Man / Sony
Скріншот з гри Marvel's Spider-Man / Sony

Ігри про Людину-павука рідко відрізнялися якістю і опрацюванням. Але студія Insomniac Games змінила це за допомогою своєї Marvel's Spider-Man. Це практично ідеальна гра про супергероя, яка зуміла схопити саму суть життя Людини-павука. Літати на павутині, бити бандитів і стежити за пригодами Пітера Паркера не набридає до фінальних титрів.

За сюжетом злочинного боса Кингпина садять у в'язницю, через це у Нью-Йорку починається боротьба за його місце. Паралельно разивается сюжетна лінія складних відносин Пітера з наставником Отто Октавіусом.

Persona 5

Официальный арт Persona 5
Офіційний арт Persona 5 / Atlus

Persona 5 - японська рольова гра (JRPG) студії Atlus, яка поєднує звичайне життя школярів, битви проти натовпів монстрів і аналітичну психологію Юнга. У ролі головного героя вам належить прожити цілий рік, відвідувати школу, заводити нові знайомства і змінювати серця людей на краще, причому буквально проникаючи в підсвідомість і вносячи в неї свої корективи.

Нехай з точки зору технологій Persona 5 нічим не виділяється, але художній стиль в ній максимальо яскравий і помітний. Кожен кадр гри ніби кричить стилем. Тому навіть якщо ви не любите відверто японські ігри, то на цю варто хоча б подивитися.

Shadow of the Colossus

Скріншот з гри Shadow of the Colossus / Sony
Скріншот з гри Shadow of the Colossus / Sony

Гра Фуміто Уэди Shadow of the Colossus вперше вийшла ще на PlayStation 2 і вже тоді вразила всіх концепцією. Головний герой - звичайна людина, вимушена битися з гігантськими і майже невразливими велетнями. Причому для початку потрібно зрозуміти, яка слабкість у ворога, а потім довго лазити по тілу супротивника, щоб нанести удар.

Студія Bluepoint Games зробила еталонний ремейк для PS4. Ігровий процес, який і так був ідеальним у своїй простоті, змінювати не стали. Зате графіку значно поліпшили, перетворивши Shadow of the Colossus в один з кращих ексклюзивів PS4.

Until Dawn

Скріншот з гри Until Dawn / Sony
Скріншот з гри Until Dawn / Sony

Until Dawn від студії Supermassive Games повинна була вийти ще на PS3, але розробка сильно затягнулася. Втім, воно й на краще, адже саме потужності PS4 дозволили повноцінно розкрити всі хороші сторони цього інтерактивного кіно. Окремі кадри ніби взяли з якогось фільму з живими акторами.

Гра обігрує багато сюжетні ходи класичних молодіжних фільмів жахів, але відрізняється величезною варіативністю. У Until Dawn можна навіть грати з друзями, просто передаючи геймпад, коли починається епізод за іншого персонажа. І задоволення так виходить навіть більше.

Death Stranding

Скріншот з гри Death Stranding / Sony
Скріншот з гри Death Stranding / Sony

Хідео Кодзіма - найвідоміший разробник відеоігор, про якого нині знають навіть ті, хто в ігри ніколи не грав. Death Stranding стала його першою за довгий час роботою, ніяк не пов'язаної з серією Metal Gear Solid, яку Кодзіма як раз і створив. На Death Stranding виділили величезні бюджети, а у розробці взяли участь світові зірки, наприклад, Норман Рідус і Мадс Міккельсен. І результат дійсно здивував усіх.

Адже гра виявилася незвичайним симулятором кур'єра, основа якого - доставка посилок по зруйнованій Америці. Але все окупається неординарними сюжетом і сеттінгом, в якому дощ прискорює старіння, а люди після смерті вибухають з величезною руйнівною силою і перетворюються в монстрів. І серед цього божевілля головний герой Сем повинен виконати важливу місію - об'єднати Америку.

inFamous: Second Son

Скріншот з гри inFamous: Second Son / Sony
Скріншот з гри inFamous: Second Son / Sony

inFamous: Second Son стала однією з перших ігор, яка продемонструвала потужність PS4. У ній все блищить і сяє, а кількість неону досягає критичних значень. Віртуальний Сан-Франциско нехай і не відрізняється розмірами, зате вийшов дуже атмосферним і затишним.

Головний герой - молодий хлопець-бунтар Делсин Роу, який може поглинати чужі суперздатності. Його оголошує биотеррористом і хоче взяти під свій контроль Департамент Єдиного Захисту (ДЄЗ). Так Роу стає поза законом і починає свою боротьбу проти системи.

Нагадуємо, у PlayStation 5 дата виходу поки не розкривається.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти