Моторошна спека таки відпустить Україну: синоптики розповіли, якої погоди очікувати у серпні

1 серпня 2021, 10:08оновлено 1 серпня 2021, 10:53
У серпні більше не буде спеки під 40 градусів тепла, вважають синоптики Укргідрометцентру.

літо, спека
У серпні середня температура повітря повинна скласти від 20 до 25 градусів тепла - синоптики / УНІАН

Погода в Україні у серпні принесе українцям довгоочікуване звільнення від спеки. Синоптики обіцяють, що середня температура повітря в останній місяць літа складе 20-25 градусів тепла. У Карпатах - 16-18 градусів зі знаком плюс. Причому ці показники перевищують кліматичну норму на 1-1,5 градуси.

Як зазначено у прогнозі, складеному фахівцями Укргідрометцентру на серпень, українці зможуть відпочити від спеки. Середня температура повинна скласти від +20 до +25 градусів тепла.

Кількість опадів має скласти 31-80 мм. на Прикарпатті – місцями 95-99 мм. Ці показники знаходяться в межах норми.

Згідно зі спостереженнями синоптиків за довгі роки, зазвичай у серпні середня температура повітря - від +18 до +22 градусів. На півдні, сході та у Криму – 23-24 градусів. А ось на високогір'ї Карпат тільки 13 градусів тепла.

Абсолютний мінімум - від 0 до +7, а на півдні від +8 до +13. В північних, центральних і східних областях бувало і до 2 градусів морозу.читайте такожНа Україну на вихідних очікує небезпечна погода: налетить шторм і град зі шквалами

Фахівці фіксували у серпні і максимальну спеку - від +35 до +39 градусів. Причому на півдні, сході, більшості центральних областей, а також на Чернігівщині та Тернопільщині й зовсім бувало від 40 до 42 градусів спеки. У гірських районах - 30-35 градусів, на високогір'ї Карпат – 26-28 градусів.

Що стосується опадів, середній показник за серпень зазвичай становить 30-69 мм. У південних областях – 24-28 мм, На Прикарпатті, Закарпатті та горах Криму – 70-97 мм. У гірських районах Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької області обсяг опадів місцями 104-120 мм.

Погода в Україні на серпень

Згідно прогнозами синоптиків на серпень, у перші два тижні місяця на українців очікують "температурні гойдалки". Очікується, що у Києві, Харкові, Одесі Дніпрі та Миколаєві буде або спекотно, або дуже спекотно. Навпаки, у Луцьку, Чернігові та Львові літня спека періодично змінюватиметься похолоданнями.

Синоптикиня Наталка Діденко зазначила, що спека в Україні вже не така потужна, якою була зовсім нещодавно. У перших числах серпня очікується зниження температури повітря. Якою б не була спека вдень, вночі очікується свіже повітря. Температура коливатиметься від +28 до +33 градусів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти