Спека до +34 та грози: синоптик уточнив погоду в Україні на сьогодні

3 липня 2021, 09:25
Температура повітря по країні відрізнятиметься: трохи прохолодніше - в західних областях, а ось справжня спека - на сході та південному сході.
Гроза
Сьогодні Україною прокотяться грози, попередив синоптик / УНІАН

Погода в Україні у суботу, 3 липня буде дощовою. Опади очікуються по території всієї країни. При цьому температура повітря буде досить високою. Показники температури дещо відрізнятимуться: трохи прохолодніше - в західних областях, а ось справжня спека - на сході та південному сході.

Як повідомили в Укргідрометцентрі, на вихідних по країні пройдуть короткочасні дощі з грозами. В окремих районах під час грози очікується град і шквалисте посилення вітру до 15-20 м/с.

Сьогодні в Карпатах і на Лівобережжі, а 4-5 липня в центральних областях і південній частині країни місцями можливі значні дощі зливового характеру.

Температура повітря вночі 15-21 градус вище нуля, в західних областях – від +11 до +16; вдень 23-29 градусів тепла, на сході країни - до +34.

Спека до +34 та грози: синоптик уточнив погоду в Україні на сьогодні
Погода в Україні 3 липня 2021 / meteo.gov.ua

читайте такожТеплих днів буде мало: синоптик уточнила прогноз погоди на липень

Зазначимо також, що на 3 липня синоптик оголосив в Україні штормове попередження – перший рівень небезпеки, жовтий. Сьогодні вдень очікуються грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

Спека до +34 та грози: синоптик уточнив погоду в Україні на сьогодні
В Україні оголосили штормове попередження / meteo.gov.ua

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

Народний синоптик Леонід Горбань прогнозував, що з 11-12 липня в Україну прийдуть дощі та бурі. З 18 до 28 липня буде спекотно, а з 25-го числа очікуються грози. Така погода в Україні протримається до кінця місяця.

Крім того Горбань озвучив прогноз погоди на серпень 2021. За його словами, задушлива спека чергуватиметься з періодами дощів. Але в цілому серпень 2021 обіцяє бути теплим, а в кінці місяця вночі вже відчуватиметься "дихання осені".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти