Українців попередили про тропічну спеку і назвали терміни "теплового удару"

24 травня 2021, 19:41
В середині літа можна чекати досить спекотних днів, каже Світлана Краковська.
Кліматолог дала прогноз на літо
Кліматолог спрогнозувала погоду на літо 2021 / Reuters

Завідувач лабораторії прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Світлана Краковська розповіла про те, чи варто чекати в Україні спекотного літа у 2021 році.

В інтерв'ю Фактам вона підкреслила, що на планеті Земля дуже багато процесів пов'язані між собою, тому кліматичний вплив є комбінованим і різноспрямованим.

"Можна точно сказати, що це літо не буде таким спекотним, як в 2010-му. Поверхня землі вже досить охолола їй потрібен певний час, щоб нагрітися. Всі ці процеси мають інерційний характер", - зазначила експерт.

Кліматолог звернула увагу на те, що в середині літа можна чекати досить жарких днів.

"Можуть бути дуже спекотні, але короткотривалі періоди у найтеплішому місяці — липні, так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів уночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм. Направду, подібне стало для України вже нормою. Хоча людям, які живуть в північних регіонах, складно переносити такі температури, бо вони до них не адаптовані, на відміну від мешканців півдня, де спека звичне явище", - додала Краковська.

читайте такожВ Україну йде літня спека до +30 градусів: синоптик назвала терміни

Прогноз погоди до кінця травня:

  • Раніше народний синоптик Леонід Горбань говорив про те, що в 2021 році в Україні весна видалася холодною, проте скоро прийде потепління.
  • В кінці місяця прийде справжня спека.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти