Вдарять морози, повалить сніг: українців попередили про дубак і назвали терміни

31 жовтня 2021, 05:02оновлено 31 жовтня 2021, 09:01
6178
Друга половина листопада виявиться набагато більш прохолодною, прогнозує Микола Кульбіда.
погода_заморозки_іней_осень_листя
Погода в листопаді буде нестабільною / 1zoom.ru

В Україні середньомісячна температура в листопаді буде близькою до кліматичної норми, як і в два попередні місяці, заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

На більшій території України холоднішає нижче +5 у першій декаді листопада, на Закарпатті та півдні - у другій декаді, підкреслив він у коментарі Сьогодні.

Погода в листопаді: чи чекати різкого похолодання

"У першій половині листопада не очікується значного похолодання, лише 6-7-го числа невелике зниження температури повітря до нуля, але без морозів, – говорить Микола Кульбіда. - Опадів практично не буде, і це не дуже добре для вегетації рослин, насамперед озимих. Друга половина місяця, очевидно, виявиться набагато більш прохолодною, почнуться морози, велика ймовірність випадання опадів у вигляді дощу з мокрим снігом і снігу".

За інформацією Укргідрометцентру, середня місячна температура в листопаді передбачається 1-7 градусів тепла, в Закарпатті та на півдні України місцями 5-9 градусів тепла. Це на 6-8 градусів нижче, ніж у жовтні, але в межах норми.

Рекорди осені: синоптики назвали температурні максимуми листопада

За даними багаторічних спостережень, абсолютний мінімум температури повітря в листопаді становить 24 градуси морозу (Дніпропетровська та Запорізька обл.), в Карпатах – 31 градус морозу. Абсолютний максимум температури - 24 градуси тепла в Закарпатській, Чернівецькій, в південних областях і в Криму до 29 градусів тепла.

Місячна кількість опадів очікується 31-61 мм, у гірських районах 64-96 мм, що в межах кліматичної норми. Найбільш сухим буде листопад у Луганській, Дніпропетровській областях, на Прикарпатті та півдні – там випаде всього 29-34 мм опадів.

читайте такожПотужний снігопад і різке зниження температури: синоптик дав несподіваний прогноз

Раніше повідомлялося про те, що в Україні морозів і снігу варто чекати тільки в кінці листопада.

Разом з тим перша декада листопада буде досить теплою, з температурою +9 +14 градусів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти