Синоптики розповіли, коли Україну атакує шторм і похолодає

29 липня 2021, 23:30
Погода на вихідних буде спекотною, але вже з серпня різко зміниться.
Погода
Погода в Україні на вихідні / pixabay

Погода в Україні після входження атмосферного фронту, що супроводжується дощами, принесе ослаблення спеки і настане воно в західних регіонах країни. У нічний час стовпчики термометрів там впадуть аж до +14 градусів.

За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, у неділю, 1 серпня, дощі з грозами очікуються на заході України, у Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Київській та Чернігівській областях.

На решті території буде суха погода. У західних областях спека трохи спаде: вдень термометри покажуть +27-30 градусів, вночі +14-17 градусів.

Найспекотніше буде на сході і півдні - повітря там прогріється до +31-34 градусів. На решті території синоптики прогнозують + 28-32.

У Києві вдень - жарко і без дощів, проте вони можуть початися ближче до ночі. На Закарпатті можливі опади. Температура - на рівні від + 27 до +29, вночі від +18 до + 20 градусів.

Однак ще в суботу, 31 серпня вдень температура в південних областях від +30 до +28, східних від +30 до +32, центральних від +28 до +30, північних від +28 до +30, західних від +26 до +29 градусів.

Синоптики розповіли, коли Україну атакує шторм і похолодає

У Києві вдень - від +28 до +30, синоптики прогнозують спекотну погоду без дощів. Вночі також без опадів, температура повітря - від +17 до +19 градусів. На Закарпатті очікуються дощі з грозами.

читайте такожСтане нестерпно спекотно: кліматолог закликала готуватися до пекла в Україні

У понеділок, 2 серпня різко стане холодніше в центральних областях і трохи на півночі. Мінімальна температура буде +18...+ 24 градуси.

Потім, у вівторок, 3 серпня, повітря знову буде тепліше. Поступово повернеться спека.

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

Народний синоптик Леонід Горбань озвучив прогноз погоди на серпень 2021. За його словами, буде жарко і практично без дощів.

Крім того, Горбань вважає, що осінь в Україні почнеться рано. Вже в другій половині вересня пройдуть дощі і похолодає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти