Небезпечний вітер і до 20 см снігу: що приходить на зміну морозам в Україні

20 січня 2021, 09:54оновлено 20 січня 2021, 12:07
Температура в Україні 20 січня коливається на позначках від 5 градусів морозу до 13 градусів нижче нуля.
Синоптик Погода подарувала Україні шквальний вітер і до 20 см снігу
Синоптик: Погода подарувала Україні шквальний вітер і до 20 см снігу / Reuters

Снігопади в Закарпатській і Львівській областях намели тут до 20 сантиметрів снігу. Вдвічі менше (але теж значний – до восьми сантиметрів) випав сніговий покрив на Тернопільщині. Невеликий сніг пройшов у Волинській, Вінницькій, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Сильний приріст снігу також спостерігається на перевальних ділянках доріг Абранського, Яблунецького, Торунського, Латирського й Ужоцького перевалів: тут до 10-15 см снігу.

читайте такожЗашумить у вухах, підкосить ноги: на Землю йде нова магнітна буряЯк повідомляє прес-служба Укравтодору, температура в Україні сьогодні, 20 січня, коливається на позначках від 5 градусів морозу до 13 градусів нижче нуля. Вище температура повітря на заході країни – від 6 до 9 градусів морозу.

Шквальний вітер, місцями ожеледиця. У Луганській, Волинській, Закарпатській та Запорізькій областях місцями засніжена дорога. При цьому проїзд по всіх ділянках доріг державного значення забезпечений.

Коли повернуться снігопади в Україну

Холоди повернуться в останній тиждень січня і протримаються до кінця місяця.

Згідно з прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, з 26 січня на українців знову чекає різке зниження температури – до 15-18 градусів нижче нуля вдень і 22-24 градусів морозу вночі.

Горбань підкреслив, що 20 січня, а також з 22 по 24 січня в країні очікуються снігопади. При цьому 24 січня опади будуть найбільш рясними.

Погода в Україні: новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти