Накриє посуха, вдарять ранні заморозки: українцям розповіли, якою буде погода восени

31 серпня 2021, 10:31оновлено 31 серпня 2021, 11:21
У вересні можливі періоди дуже теплої погоди, кажуть метеорологи.
природа_погода_Осень_кот
Метеорологи дали прогноз на осінь / 1zoom.ru

У Центральній Європі, а також в Україні кінець вересня, жовтень і початок листопада будуть відрізнятися дуже сухою погодою.

За даними Світового метеорологічного центру в Редінгу (Великобританія), це викликано буде встановленням потужного Азорського антициклону, який може утримувати свої позиції тривалий час, повідомляє Укргідрометцентр.

Фахівці підкреслили, що найбільшу небезпеку при такій синоптичній ситуації будуть представляти ранні заморозки.

Метеорологи попередили про те, що у вересні можливі періоди дуже теплої погоди (навіть так звані "хвилі тепла"), а листопад також може бути досить теплим, з температурами вище багаторічної норми.

За даними метеорологів, в Середземномор'ї можлива дуже спекотна і суха осінь.

"А ось у Франції, Ісландії та на півдні Великобританії нинішня осінь підпадає під опис "нейтральна" - тобто, восени 2021 року не очікується якихось істотних аномалій температури або опадів у порівнянні з вогнищевими багаторічними даними", - резюмували експерти Світового метеорологічного центру.

Накриє посуха, вдарять ранні заморозки: українцям розповіли, якою буде погода восени

читайте такожЗими не буде: синоптик спантеличив несподіваним прогнозом і назвав терміни

Раніше кліматолог Світлана Краковська заявила, що в Україні темпи потепління перевищують глобальні, в тому числі середньоєвропейські.

За її прогнозом, в Україні кліматичне літо (коли середньодобова температура перевищує +15 градусів), буде набагато довше - триватиме на півдні з трьох до п'яти місяців (три з них з будуть з тропічними ночами).

У свою чергу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни. "При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також в частині центральних областей, Клімат буде, як наприклад зараз в Греції. Сухі субтропіки", - сказав синоптик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти