Де ливане з неба, а де висушить: прогноз погоди в Україні на 1 вересня

31 серпня 2021, 13:35
Як стверджують синоптики з Гідрометцентру, в перший день осені погода в Україні в більшій частині регіонів буде реально по сезону - тобто заллє дощами.
Дощ
Прогноз погоди в Україні на 1 вересня / УНІАН

Погода в Україні - у перший день осені, 1 вересня, прогнозують сильне похолодання в західних областях країни. А сильні дощі будуть на Заході, Півночі і в центрі.

Як повідомляють у Гідрометцентрі, у перший день осені в західних областях похолодає до + 16. Вдень на заході буде +16...+22, а вночі +9 ... +12. На півночі країни вдень буде +21+24, а вночі +11+14.

У центральних областях температура повітря вдень становитиме +19 +27, а вночі+12 + 14. На сході вдень буде +25+28, а вночі +14+16. На Півдні країни вдень буде +25+28, а вночі +14+17.

відео дня

Далі, в Гідрометцентрі очікують дощі 1 вересня в західних, північних і центральних областях. Крім того, можливі грози в Черкаській, Полтавській та Кіровоградській областях.

Як прогнозує синоптик Наталка Діденко, 1 вересня дощова погода очікується на Заході, Півночі та місцями в центральній частині. На Сході та Півдні буде суха погода.

А температура повітря першого дня української осені суттєво не відрізнятиметься від завершального літнього. Також Діденко каже, що 2 вересня по всій країні відчутно похолодає.

Де ливане з неба, а де висушить: прогноз погоди в Україні на 1 вересня

читайте такожВ Україну йде сильне похолодання і небезпечна погода з ураганом

Нагадаємо, раніше кліматолог Світлана Краковська заявила, що в Україні темпи потепління перевищують глобальні, в тому числі середньоєвропейські.

За її прогнозом, в Україні кліматичне літо (коли середньодобова температура перевищує +15 градусів), буде набагато довше - триватиме на Півдні з трьох до п'яти місяців (три з них з будуть з тропічними ночами).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти